L’ocupació al Baix Penedès continua amb una tendència positiva el segon trimestre del 2023

Presentació de les dades d’ocupació al Baix Penedès. (Foto: CCBP)
24/07/2023 - 15:00h

El CCBP remarca que s’han realitzat 6.733 contractacions laborals a la comarca, un 45% de les quals amb caràcter indefinit

L’Àrea d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) ha presentat les dades del segon trimestre de 2023 del mercat de treball de la comarca. Durant aquest trimestre s’ha reduït el nombre d’aturats en 183 persones, i comparativament amb el segon trimestre de 2022 la disminució és de 336 persones, dada que demostra la major ocupació i disminució de l’atur.

El nombre d’aturats ara és de 6.663 persones a l’atur a la comarca.

La taxa d’atur de la comarca penedesenca, segons el CCBP, ha continuat disminuïnt i es situa al 13,36% a finals de juny. També s’ha reduït el diferencial que hi havia envers Catalunya i la demarcació de Tarragona.

A més, l’àrea d’Ocupació del CCBP remarca que s’han realitzat 6.733 contractacions, de les quals 45% són contractes indefinits. Suposa un increment del 4,5% respecte el mateix període l’any passat, mostrant la recuperació econòmica de la comarca.

La major part de contractes s’han realitzat a persones que tenen entre 25 i 44 anys, i representa el 43% del total. La franja de menors de 25 anys també ha incrementat el nombre de contractacions. La majoria de contractes corresponen al sector serveis, seguit de la indústria i la construcció.

El nombre d’afiliats a la Seguretat Social és de 47.130, la qual cosa suposa 885 persones més que el trimestre anterior.

L’informe trimestral es pot consultar a la pàgina web del CCBP, a l’àrea d’Ocupació. Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

També et pot interessar

Comentaris