Els Verds carreguen la primera torre de nou emmanillada d’aquesta temporada

Fotos: Fèlix Miró
24/07/2023 - 10:00h

A l’actuació de les Santes de Mataró també hi van afegir el 3 i 4d9 folrats i el pilar de set amb folre

Després de l’intent desmuntat a Altafulla, els Castellers de Vilafranca van poder vèncer la torre de nou emmanillada per primera vegada aquesta temporada malgrat que el castell només va poder ser carregat. Era el gamma extra anunciat per l’actuació de les Santes a Mataró -tot i que també planava a la plaça la possibilitat de portar el 9d8- que va deixar en regust agredolç per una caiguda mai volguda per cap colla i que trastoca el ritme per avançar amb nous castells per uns verds que estan a les portes d’un agost ple d’actuacions exigents que culminaran el 30 d’agost amb la diada de Sant Fèlix.

Per quan el 3d10?

Compartint plaça amb els amfitrions, els Capgrossos i els Minyons de Terrassa els de Sisco Benet van començar la diada descarregant el vuitè 3d9f de la temporada. Un castell que no va presentar cap dificultat, molt parat i perfecte pels tempos d’execució que fa pensar en l’atac al 3d10 que si bé en altres temporades l’actuació de Vilanova i la Geltrú del proper cap de setmana era perfecte ara caldrà veure el ritme dels assajos de la setmana i que la primera caiguda de la colla no tingui cap repercussió a l’hora d’afrontar nous reptes. De fet, l’any passat en la represa el castell de deu pisos va ser atacat per primera vegada per Sant Fèlix, a diferència d’abans de la pandèmia quan els verds, del 2016 al 2019, sempre havien portat aquest castell a la capital del Garraf amb dos carregats i dos de descarregats.

La millor de la temporada

Després de la caiguda de la torre els verds van continuar en tercera ronda descarregant el quart 4d9f de la temporada després d’haver desmuntat un peu. Un castell també amb unes bones mides i que la colla l’està treballant per afegir l’agulla al mig en un futur proper. L’actuació es convertia amb la millor de la temporada comptant els 3 castells i en la ronda de pilars de mèrit els vilafranquins s’anotaven el quart pilar de set amb folre que va requerir un cert treball.

Les dues altres colles que compartien plaça van estar a un nivell alt també. Els Minyons van calcar la mateixa actuació que els verds sense pilar de mèrit i els Capgrossos van fer la seva millor actuació de la temporada amb 3 i 4d9f, aquest darrer el primer de la temporada, un intent de torre de nou emmanillada per repetir descarregant la de vuit folrada i descarregant també el seu primer pilar de sis de la temporada.

També et pot interessar

Comentaris