El primer programa de formació Dones RIU del CCBP insereix 29 persones al mon laboral

El tècnic d’Ocupació del CCBP Joan Maria Diu i el conseller, Christian Martínez.
20/07/2023 - 09:50h

El Consell Comarcal del Baix Penedès en fa una valoració positiva i anuncia la segona edició del programa pel setembre

La primera edició del programa Dones RIU (Rural i Urbà) del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), que s’ha  executat des del passat mes d’octubre de 2022 fins finals maig 2023, ha estat un èxit -segons els seus organitzadors- i per això ja s’està treballant en la segona edició d’aquest programa que s’iniciarà després de l’estiu durant el mes de setembre i s’allargarà fins el mes de maig de 2024.

Comptarà amb una subvenció de 177.200 euros i s’atendrà a 80 dones amb l’objectiu mínim d’inserir-ne almenys 16. Cada dona que finalitzi el programa rebrà un incentiu de 300€.

Qualsevol dona que estigui interessada en participar-hi, cal que es posi en contacte amb el Departament d’ocupació del Consell Comarcal al 977 15 71 65 ocupació@baixpenedes.cat.

Pel que fa als resultats de la primera edició són “molt positius, amb 108 dones que han participat en alguna sessió informativa, 80 dones participants al programa, 37 sessions formatives grupals realitzades i 29 dones que s’han pogut inserir laboralment”, es diu des del CCBP.

De les 29 contractacions realitzades, 10 han trobat feina al sector industrial i logístic, 6 a l’administració, 11 al sector serveis concretament, 5 a l’hosteleria, 5 en departaments de vendes i atenció al client, 1 dona ha estat contractada per una empresa de neteja, 1 dona ha estat contractada com a mediadora intercultural i 1 dona ha creat el seu propi negoci de psicoterapeuta. Del total de dones contractades 8 ho han estat mitjançant contractes indefinits. Per edats, la majoria de les dones tenen entre 35-45 anys.

En l’edició que ha finalitzat, el CCBP ha rebut una subvenció de 152.200€, i s’ha realitzat en col·laboració amb els 14 ajuntaments del Baix Penedès.

Durant el programa s’han impartit sessions formatives grupals i assessorament en els àmbits d’economia circular, economia digital, competències transversals, mercat de treball, vinculat a l’economia verda i circular, digital o transversal. També s’han fet orientacions laborals personals i acompanyaments a la recerca de feina a les dones que hi han participat.

El programa Dones RIU és un projecte promogut pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que  té com a objectiu implementar itineraris individualitzats d’atenció i d’orientació laboral per millorar la capacitació de les dones de la comarca.

El conseller comarcal d’Ocupació del CCBP, Christian Martínez. ha destacat la importància d’aquest programa que ha estat un èxit per a la capacitació de dones de la comarca, una prioritat per a l’Àrea d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès.

També et pot interessar

Comentaris