Els Verds festejaran els seus 75 anys amb una gala al Liceu

Els Castellers de Vilafranca s’alien amb Comediants per produir un espectacle que portarà els castells per primer cop al coliseu barceloní

Els castells entraran per primera vegada al gran teatre del Liceu de la mà dels Castellers de Vilafranca. Serà el pròxim 30 de setembre amb una gala que servirà per celebrar el 75è aniversari de la colla, un espectacle que portarà el segell de Comediants. Joan Font, director de la històrica companyia teatral, dirigirà un acte que barrejarà castells amb música i buscarà l’emotivitat amb un “viatge a través de la història” de la colla.

Els Castellers de Vilafranca volien culminar la celebració del seu 75 aniversari en un lloc emblemàtic. S’havia actuat al Palau de la Música, al Camp Nou i a la Sagrada Família, entre d’altres, però mai al Liceu, tal com va destacar durant la presentació el president, Carles Mata. Serà, doncs, un repte tant per a la colla com per a la direcció de l’acte, ja que es preveu encabir 400 castellers i castelleres al teatre. Joan Font, que des de fa setmanes ha fet una immersió intensiva en el món dels castells amb diverses visites als assajos de Cal Figarot, pretén “convertir la Rambla en un carrer en festa i aprofitar la forma que té el teatre per convertir-lo en una plaça”. L’acte, del que no es van donar massa detalls perquè es vol deixar marge per a la sorpresa, vol explicar els 75 anys d’història de manera “amena i buscant l’emoció”. L’espectacle, que presentarà Elisabet Carnicé i David Bagés, comptarà amb les aportacions musicals del Quartet Mèlt i de l’Orquestra de Música d’Arrel de Catalunya (OMAC). La música de gralles també tindrà un paper destacat durant tota la gala i el director de l’orquestra, Dani López, ha treballat en els arranjaments de les peces que sonaran, estretament relacionades amb el toc de castell.

De la seva banda, el cap de colla, Sisco Benet, va avançar que durant la gala hi ha la intenció de plantar un castell de nou folrat a l’interior del Liceu, a més d’altres construccions. Benet i Font, que havien coincidit en el passat en alguns projectes, van explicar que l’assaig en aquest context no és fàcil, “és com un puzzle que ha de quadrar primer a Cal Figarot i després encaixar-lo al Liceu”.

L’espectacle començarà a dos quarts de 8 del vespre i tindrà una hora i quart de durada. A banda de la part més àmplia que serà del tot festiva, comptarà amb una petita part més institucional en la que ja s’hi ha confirmat la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Carles Mata va anunciar que aviat es posaran a la venda al voltant de 2.200 entrades per a totes aquelles persones que vulguin assistir a l’acte. Un miler es vendran directament a Cal Figarot i la resta, a través d’internet. Les entrades valdran entre 25 i 35 euros, segons la ubicació. La colla també ha reservat una vintena d’autocars pel públic de Vilafranca i del Penedès per poder anar fins a Barcelona. El viatge costarà 5 euros per persona.

També et pot interessar

Comentaris