El col.lectiu Dones d’Empresa celebra els 15 anys amb un reconeixement a les seves col.laboradores

17/07/2023 - 17:30h

Més d’un centenar de convidades a l’acte commemoratiu

El col.lectiu Dones d’Empresa de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) va celebrar els 15 anys de la seva creació aprofitant la tradicional trobada anual de Dones d’Empresa. Més d’un centenar de convidades i institucions van assistir a la commemoració, celebrada a la Masia Torre del Gall de Sant Cugat Sesgarrigues. Entre les institucions assistents hi havia l’Institut Català de les Dones, l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

La presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, va atorgar valor “al camí que s’ha fet fins ara, però les xifres ens indiquen que encara estem molt lluny d’aconseguir un món laboral sense limitacions de gènere”. Per la seva banda, Sílvia Domènech, en representació del grup impulsor Dones d’Empresa, va destacar “la gran representativitat que té avui en dia el grup” i va agrair la “tasca de totes les dones que alguna vegada s’han implicat amb el col.lectiu”

Un dels moments més emotius de la vetllada va arribar amb la intervenció de la cantautora Marina Rossell que va reflexionar sobre el paper de les dones a les seves cançons i va sorprendre a tothom cantant diferents pinzellades de peces pròpies i d’altres artistes que l’han marcada durant la seva vida. Va cloure recordant que “les dones heu de ser pioneres i anar al capdavant per reivindicar la llei de mecenatge”.

Un altre dels instants destacats va ser quan es va donar a conèixer el premi Dona d’Empresa 2023. Enguany es va decidir atorgar-lo a totes les dones que algun moment d’aquests 15 anys han format part del col.lectiu o li han donat suport d’una o altra manera.

Just després, Elia Soriano, directora executiva de l’Institut Català de les Dones, assegurava que després de l’acte “s’enduia deures pel Consell Nacional de les Dones en referència a la necessitat d’impulsar la llei de mecenatge” a la que havia fet referència Marina Rossell. Soriano especificava que “les polítiques de dones no són per la meitat de la població, són polítiques transversals a tots els departaments i que, per tant, fan avançar tota la societat en bloc”.

També et pot interessar

Comentaris