La Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell presenta nova documentació digital

17/07/2023 - 12:00h

Dijous es presentarà una col·lecció de documents de la Biblioteca Digital Vendrellenca relacionada amb els Jocs Florals al Vendrell de l’any 1922

El passat 2022 es van complir 100 anys dels Jocs Florals celebrats al Vendrell durant la festa maor d’e l’any 1922 d’aquell any. Per a commemorar-ho, des de la Col·lecció Local de la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell s’ha incorporat una nova col·lecció (la vuitena) a les ja disponibles a la Biblioteca Digital Vendrellenca (www.bibliotecadigitalvendrellenca.cat).

Es tracta d’un conjunt integrat per 43 documents, format per algunes de les obres literàries presentades en aquells Jocs Florals, i signades per autors tan coneguts com poden ser Prudenci Bertrana, Clementina Arderiu o Josep Maria de Sagarra entre d’altres.

Com a complement d’aquesta efemèride, aquest dijous, 20 de juliol, a les 19 h, la Biblioteca Pública Terra Baixa acollirà l’acte de presentació Els Jocs Florals del Vendrell (1922-2022). Recordant una diada especial, on es parlarà del que van ser i van representar els Jocs.

La sessió anirà a càrrec de Neus Oliveras, i comptarà també amb la participació de les rapsodes Eva Cabanes i Mònica Farré, que faran la lectura d’algunes de les obres presentades als Jocs.

Durant l’acte es presentarà també un opuscle que inclou una introducció, una selecció i la transcripció d’alguns dels textos que es van escriure amb motiu d’aquells Jocs.

També et pot interessar

Comentaris