Cineclub fa un balanç positiu després del seu primer any gestionant el cinema Kubrick

Jaume Felipe és el president de Cineclub Vilafranca | 3d8
13/07/2023 - 12:55h

El president de l’entitat, Jaume Felipe, veu amb optimisme el futur tot i mostrar-se molt prudent fent valoracions

Després d’estar 6 mesos tancat, el 8 de juny del 2022 el cinema Kubrick reobria portes de la mà de CineClub Vilafranca, que des d’aleshores ha gestionat tota la programació cinematogràfica d’aquesta emblemàtica sala vilafranquina. S’afegia a la sala Zazie-Casal, que l’entitat ja gestiona des del 2011 en coŀlaboració amb el Casal de Vilafranca. Transcorregut un any el president de l’entitat, Jaume Felipe, ha fet balanç d’aquesta aposta arriscada que l’entitat va fer i que de moment va per bon camí. “La gent de Vilafranca i comarca consumeix cinema i comencem a tenir un públic molt fidel, i això ens fa veure el futur amb optimisme”, diu Felipe. Però després de l’optimisme ve la prudència i és que tot i veure amb bons ulls aquest primer any la gestió de la sala, econòmicament depèn de les entrades i en això Felipe comenta: “Ens trobem que hi ha pel·lícules que funcionen i d’altres no tant”. I per aquest motiu no es pot abaixar la guàrdia. Això sí, les estrenes arriben puntuals a la sala i aquest fet és molt important per al seu bon funcionament, malgrat que de vegades coincideixen dues estrenes simultànies i llavors cal escollir quina pel·lícula programes. “A vegades tenim sorpreses com per exemple l’èxit que ha tingut a la nostra sala la darrera pel·lícula d’Indiana Jones, que contrasta amb les xifres d’arreu del món on no ha tingut tanta tirada”. I Felipe torna a insistir en el tema econòmic: “Si això fos un negoci privat ja hauria abaixat la persiana; nosaltres no venim a fer diners i tota la feina que es fa des de la junta és voluntària, ningú cobra, només els treballadors que tenim contractats”.

Subvenció vital

I en aquest sentit ha volgut destacar la implicació de l’Ajuntament de Vilafranca amb l’aportació anual de 30.000 euros. “Aquesta subvenció fa que puguem tirar endavant”, reflexiona Felipe, malgrat que al final aquesta xifra representa només el 15% del pressupost total de la sala i això vol dir que “cal vendre entrades, si no els números no sortirien”.

De les moltes activitats paraŀleles que la sala fa, a banda de la projecció de cinema comercial, el retorn de la secció de Continguts Alternatius ha funcionat molt bé. “Estem lligant la propera temporada perquè ens trobem un públic que està content amb el tracte que els donem i s’han convertit en uns habituals”, comenta Felipe tot argumentant que el cafè, les pastes i el cava que donen a la pausa hi fa molt, però també que a l’espectador li atrau poder veure òperes i ballets de renom.

Cineclub disposa actualment de 200 associats, una xifra que ha crescut els darrers anys i que podria haver tocat sostre, i per això el president de l’entitat és del parer que ara cal “mantenir aquest nombre”.

Aniversari a la vista
El proper mes d’octubre Cineclub Vilafranca compleix 55 anys i un dels primers reptes que es planteja l’entitat és editar una publicació amb els articles que amb motiu del 50è aniversari va publicar aquest setmanari, i que ara n’afegirà cinc més per quadrar amb els 55 anys.

A banda, Felipe explica que per a la celebració es farà alguna activitat al mateix cinema, però el president de l’entitat s’entesta a mirar cap al futur i insisteix a dir: “Ara per endavant tenim el repte de mantenir la nostra activitat programant cinema, continuar fent sessions especials, continuar amb el programa educatiu i amb totes les activitats que cal fer perquè tot plegat sigui sostenible”. I el segon repte seria millorar les sales de cinema per oferir més qualitat a l’espectador, i en aquest sentit, el primer pas que hi ha previst serà el canvi de les pantalles a les dues sales.

Finalment, Felipe ha explicat que arran d’una enquesta realitzada a tots els socis s’ha pogut comprovar la demanda de poder veure cinema clàssic i d’autor, i per aquest motiu la temporada que ve, que s’iniciarà al setembre, ja hi ha previst fer una sessió de cinefòrum un
cop al mes.

També et pot interessar

Comentaris