Laura Conejero i Rusó Sala, divendres al cicle Paraules als Claustres

13/07/2023 - 12:00h

Un recital poètic i musical a favor de la pau i un no rotund a la cultura de la guerra

Aquest divendres 14 de juliol, a les 20h, el cicle Paraules als Claustres continuarà la seva programació amb l’espectacle “No hi haurà altra fi del món” al Claustre de Sant Francesc. Es tracta d’un recital poètic i musical a càrrec de l’actriu Laura Conejero y la música Rusó Sala. El recital és un cant desesperat a favor de la pau i un no rotund a la cultura de la guerra que malauradament envaeix el nostre món.

A partir dels textos seleccionats per l’escriptor manresà Jordi Estrada de diferents poetes com Czeslaw Milosz, Erri de Luca, José Agustín Goytisolo, Jaroslav Seifert, Nichita Stănescu, José Saramago o Evgueni Evtuixenko que van viure la guerra en primera persona i que a través de la paraula expressen els seus sentiments, les seves sensacions, les seves frustracions i que, en molts casos, reflexionen sobre el propi paper de la poesia en un conflicte armat.

Paraula i música fan un viatge introspectiu cap a la foscor de la guerra amb la paraula com a far que il·lumina el camí de l’esperança.

Les intèrprets

Laura Conejero és coneguda pel gran públic gràcies a les seves intervencions a sèries televisives com Poblenou, Sitges, Ventdelplà, Infidels, etc. Va participar en la sèrie diària de les tardes de TV3 La Riera, en el paper de Judit Pla. La Laura, també té una llarga trajectòria teatral, que li ha portat el reconeixement de públic i crítica, i també premis importants. És una actriu fetitxe del director teatral Sergi Belbel.

El darrer treball teatral que ha realitzat ha estat aquest 2023: Terra Baixa. Reconstrucció d’un crim, d’Àngel Guimerà amb versió de Pablo Ley i dirigida per Carme Portaceli, a la Sala Gran del TNC.

Ha estat guardonada amb el Premi Butaca en quatre ocasions i ha rebut també el Premi Memorial Margarita Xirgu i el Premi BCN Teatre a Millor Actriu per la seva interpretació a El cafè de la Marina.

Rusó Sala es defineix com a cantautora mediterrània. Des ben petita, tot jugant, comença una pràctica lliure, eclèctica però constant, que acaba convertint-se en el que serà el substrat que l’encaminarà, tímida però contundentment, cap a la seva passió: fer música, fer cançons. Des que escriu a Budapest el seu primer tema La Flama, que forma part del primer disc de la cantautora La Ciutat Imaginària (autoproduït, 2009), l’ofici de fer cançons es converteix en el punt central de la seva carrera. Guanya el XIVè concurs d’Horta Guinardó i el 32è Certamen de la cançó de Salitja. A partir d’aquí comença una etapa plena de viatges a Itàlia, on realitza diverses gires fins enregistrar el seu segon disc Mar Endins (Freshsound, 2013) en col·laboració amb el pianista jazz italià Kekko Fornarelli, un punt de trobada entre la cançó d’autor mediterrània i el jazz nòrdic.

La venda d’entrades serà al preu de 4€, a través del web espectacles.vilafranca.cat. El mateix dia de la funció es podran comprar una hora abans de l’espectacle al mateix claustre de Sant Francesc.

També et pot interessar

Comentaris