25 espectacles per la nova temporada de Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca

Foto: Fèlix Miró
12/07/2023 - 18:00h

Les entrades es podran adquirir a partir del 13 de setembre a la taquilla del teatre Cal Bolet

Aquest dimarts s’ha donat a conèixer la nova temporada d’espectacles professionals que començarà a finals de setembre i s’allargarà fins a finals de gener. La presentació, com ja és habitual, ha tingut format de gala a l’Auditori Maria Rosa Juncosa i ha anat a càrrec de l’actriu penedesenca Gisela Guitart, que ha començat recitant un fragment de El plaer de la tristesa, la lectura dramatitzada de la novel·la de Ramona Via Nit de Reis, diari d’una infermera de 14 anys que interpretarà el proper octubre juntament amb la també actriu Aina Tomàs.

Enguany, la temporada s’iniciarà amb Austràlia, un dels últims èxits de la Flyhard, companyia resident de Cal Bolet. Una comèdia dramàtica basada en fets reals sobre les maternitats i, sobretot, sobre els vincles familiars escrita per Israel Solà, director de La Calòrica. Clara Cols i l’actriu Ester Cort explicaven que la força de l’espectacle recau en els quatre personatges i l’escenari és conceptual. És una roadmovie molt entranyable que farà riure a tothom.

Per la seva part, com ja és habitual, la Camerata Penedès oferirà dos concerts La seducció de les cordes amb Sara Bitlloch i la Simfonia Júpiter de Mozart amb Lorenza Borrani i Paula Sanz. Marina Arrufat, representant de la formació, ha destacat que aquesta temporada les plantilles de músics seran més grans de l’habitual, que tocaran temes que van des del 1700 a l’actualitat, i la peça que interpretaran de Raquel García Tomàs. D’altra banda, la peça de Mozart serà la primera que interpretaran en format simfònic. Arrufat ha destacat que estan preparant un concert molt especial per al proper maig.

Per la seva part des de l’Ajuntament, la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, afirmava que la cultura continua vigent amb els gairebé 9.000 espectadors de la temporada passada i condemnava els casos de censura de la cultura dels darrers dies. La gala va comptar també amb la presència de l’alcalde Francisco Romero i diferents membres de l’equip de govern i del consistori.

Estrenes

La nova programació oferirà dues produccions que s’estrenaran a Vilafranca. Per una banda, el Teatre Cal Bolet acollirà el nou espectacle que dirigeix Jordi Casanovas i que ha escrit amb Marc Angelet, Conspiranoia, una comèdia dramàtica plena de teories de la conspiració, secrets, mentides i amistats a punt d’esclatar protagonitzada per Eduard Farelo, Àurea Márquez, David Vert i Mia Esteve. Durant la gala, Esteve ha explicat que “ben aviat començarem els assajos. La companyia està molt contenta que l’espectacle s’estreni a Vilafranca”.

D’altra banda, l’Auditori Maria Rosa Juncosa acollirà l’estrena de la Penedès Film Orchestra, una formació musical i audiovisual que té la voluntat d’oferir un repertori relacionat amb les bandes sonores originals de tots els temps que combina amb la projecció d’escenes de pel·lícules. En el marc del Most Festival, coproductor de l’espectacle, oferirà el seu primer concert Un viatge de pel·lícula. Pere Gual, impulsor del projecte juntament amb els dos músics Sergi Torrents i David Miret ha comentat que “a l’escenari hi haurà 50 músics del Gran Penedès i el projecte també comptarà amb l’alumnat de l’EMM Maria Dolors Calvet i de l’Escola de Música de l’Alt Penedès. És una formació que inclourà instruments de corda, vent i percussió, una composició que mai s’havia integrat al Penedès”.

25 espectacles

Cal Bolet i l’Auditori oferiran un total de 25 espectacles de teatre, música i dansa entre els quals es pot destacar el concert de Julieta, l’artista que amb només 22 anys ja s’ha consagrat com un dels màxims referents de la nova escena pop catalana. També cal destacar la presentació els nou treballs de Paula Valls (Començar de Nou) i de la Ludwig Band (Gràcies per venir).

L’Auditori Maria Rosa Juncosa acollirà el concert Celebrem! del conegut Quartet Mèlt, l’espectacle immersiu Hyper_O fruit de la col·laboració artística entre el pianista contemporani Carles Viarnès i l’artista visual Alba G. Corral que s’ha pogut veure al Sonar+D i el nou espectacle de Cris Juanico, Altament sensible, amb l’OMAC juvenil. Durant les festes de Nadal el públic de Vilafranca podrà gaudir del nou àlbum dels Barcelona Clarinet Players, Black Pool Suite.

Pel que fa el Teatre Cal Bolet, es podrà veure l’últim èxit del Teatre Lliure, Tot el que passarà a partir d’ara amb el jove Nil Cardoner de protagonista. D’altra banda, Laura Aubert i Bernat Cot de Els Pirates Teatre interpretaran Els secundaris i Mercè Arànega donarà Instruccions per fer-se feixista.

Un dels plats forts de la temporada serà Fitzroy de Jordi Galceran i Sergi Belbel. Una comèdia d’alçada sobre quatre alpinistes, interpretades per Sílvia Bel, Miriam Iscla, Sara Espígul i Natália Sánchez, que es troben penjades en una paret mai escalada per una cordada femenina. Mentre esperen completar la ascensió, conversen sobre la vida.

Durant les festes de Nadal, el vilanoví Guillem Albà presentarà a Vilafranca Ma solitud on reivindica una experiència teatral i col·lectiva que amb només vint i cinc minuts proposa un viatge de la comèdia a la poètica, on les mans son el punt de partida.

Finalment, de la mà del Ballet de Barcelona, la temporada inclourà un dels clàssics de Nadal, El Trencanous. Una proposta amb un argument innovador que qüestiona els estereotips que han marcat i marquen la societat actual que integra institucions culturals com esbarts i castellers d’arreu del territori.

Programació familiar

El diumenge 17 de setembre, a les 6 de la tarda, La Xarxa de Vilafranca organitzarà la festa de presentació de la temporada d’espectacles familiars al parc Tívoli. Un total de cinc espectacles conformaran la programació que tindrà propostes per a tots els públics.

Apropar la cultura a tothom

Un any més Cal Bolet i l’Auditori Maria Rosa Juncosa aposten per apropar la Cultura als perfils més diversos de la població a través del programa Apropa Cultura que va néixer amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura i Escena 25, una campanya impulsada pel Departament de Cultura que vol afavorir l’accés a espectacles als joves entre 18 i 25 anys.

Entrades ja a la venda

Les entrades i els abonaments ja estan a la venda per Internet a la pàgina web: espectacles.vilafranca.cat. També es poden adquirir presencialment a la taquilla de Cal Bolet el dijous 13 de juliol o bé cada dijous no festiu de 18h a 20h a partir del 14 de setembre.

També et pot interessar

Comentaris