El 42è Festival Internacional de Música Pau Casals encara una setmana de concerts amb obres mestres dels més grans

L’organista belga Bernard Foccroulle
12/07/2023 - 16:00h

Aquesta setmana destaca el concert de dimecres a càrrec de l’Orquestra del Festival Pau Casals, “Del Barroc al Romanticisme”, i la interpretació de l’obra mestra de Beethoven “El trio de l’Arxiduc” divendres

Divendres va començar la 42a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals, que enguany celebra el cinquantè aniversari de la mort del mestre rememorant la relació de Casals amb la seva terra natal. El Festival, que s’allargarà fins el proper 22 de juliol al Vendrell, comptarà un any més amb una programació amb artistes internacionals i nacionals que interpretaran una àmplia varietat de programes de música de cambra. 

Aquesta setmana, gràcies a l’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i de l’Associació Amics de l’Orgue del Vendrell, s’han programat cinc concerts molt especials. 

Destaca el concert “Del barroc al romanticisme” que tindrà lloc aquest dimecres 12 de juliol a les 20h a l’Auditori Pau Casals del Vendrell, a càrrec de l’excepcional Orquestra del Festival Pau Casals. El Festival Pau Casals, seguint la tradició de Marlboro, convida a joves i excel·lents talents i a músics distingits per a construir, al llarg de tota la setmana, una sèrie d’assajos. El resultat d’això és una sorprenent orquestra de corda virtuosa i entusiasta que interpretarà obres de Bach, Mozart i Mendelssohn. 

D’altra banda, també destaca el concert de divendres 14 de juliol a les 20h, en el qual s’interpretarà l’obra mestra de Beethoven “El trio de l’Arxiduc” tambéa l’Auditori Pau Casals. Es tracta del Trio que més va interpretar Casals al llarg de la seva trajectòria, durant més de seixanta anys, i que redescobria un cop rere l’altre amb gran sorpresa. Al pianista hongarès Peter Nagy, director de l’acadèmia Franz Liszt, l’acompanyen dos joves músics fantàstics: la violoncel·lista nord-americana Annette Jakovcic i el violinista espanyol Jacobo Christensen. 

I el prestigiós organista Bernard Foccroulle actuarà el dilluns 17 de juliol, a 2/4 de 9 del vespre a l’església parroquial del Vendrell. I ho fa en un concert que ha titulat ‘Bach i els seus inspiradors’. Foccroulle havia descobert l’orgue del Vendrell ja feia alguns anys i li agradava molt. Ara ha confeccionat un programa que destaca les qualitats excepcionals d’aquest instrument. Comença amb una visió general dels inspiradors de Bach i acaba en l’apoteosi amb la gran Fantasia i Fuga en sol menor, una obra la composició de la qual segueix en el misteri i que no ha deixat de fascinar tant organistes com públic.

També et pot interessar

Comentaris