El Ball de Bastons de Vilafranca viatja a la ciutat de Bühl

29/06/2023 - 10:54h

Aquest era un viatge que estava programat l’any 2020 però la pandèmia va ajornar-lo

Aquest passat cap de setmana el Ball de Bastons de Vilafranca va participar a la festa major de la ciutat alemanya de Vimbuch, localitat a tocar de Bühl, ciutat agermanada amb Vilafranca del Penedès. L’expedició la integraven deu balladors i la grallera, que van mostrar tot el repertori de balls en dues exhibicions que van poder realitzar. El segon dia l’Ajuntament de Bühl va rebre l’expedició vilafranquina i tot seguit van visitar la ciutat. Posteriorment es van traslladar a Vimbuch per fer la primera actuació.
La tradició d’aquesta ciutat marca l’inici de les festes quan l’alcalde trenca un barril de cervesa i convida la població a gaudir-ne. En diuen el ‘toc de barril’.

Però un dels moments més emotius va ser quan el ball va obsequiar l’alcalde amb un mocador casteller. Era just abans de la primera actuació del ball.
L’expedició vilafranquina va aprofitar en paraŀlel per fer una mica de turisme i visitar la Selva Negra, Friburg o la ciutat d’Estrasburg.

Aquest viatge estava programat l’any 2020 però la pandèmia va ajornar-lo. És per això que a l’expedició la va acompanyar el qui aleshores era el regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas.
Ara, tres anys després s’ha pogut fer, amb un gran ressò mediàtic i gràcies al contacte amb la vilafranquina Sara Font, que des de fa anys resideix a la ciutat alemanya.

També et pot interessar

Comentaris