El Festival EVA Penedès tanca edició amb un alt índex de públic

28/06/2023 - 12:50h

Jordina Biosca i el músic Ravid Goldschmidt tancaven la 19 edició que va aplegar més de 150 persones al Castell de Mediona

Diumenge 25 de juny, Jordina Biosca i el músic Ravid Goldschmidt clausuraven la 19 edició del Festival EVA amb l’espectacle ‘Místics’, que va aplegar més de 150 persones al Castell de Mediona. Amb aquest espectacle l’EVA tancava més de 3 setmanes intenses de programació, on s’ha pogut gaudir de 80 propostes culturals arreu del Penedès.

La 19 edició s’ha consolidat com un festival arrelat al territori, amb l’augment d’assistents a tos els espectacles i una major mobilitat del públic per l’Alt i Baix Penedès. Entre les propostes per adults amb més bona acollida s’hi pot trobar el taller de formació de la cantant Anna Roig i els espectacles ‘Absenta’ de Quimet Pla i Núria Solina, Els contes per adults de Roald Dahl i els cuplets de Mònica Torra, els 3 espectacles de la narradora cubana Coralia Rodríguez, la proposta ‘A 3 bandes’ amb els narradors Patricia McGill, Juanan Rodríguez i Carles Alcoy, l’espectacle d’Eduard Carmona i Guillem Callejón sobre el Rector de Vallfogona al Vinseum, el concert del Cor Francesc Valls, Ciutat Dormitori, el xou de las Glorias Cabareteras o Un segundo bajo la Arena.

Propostes familiars

També destaca la bona rebuda de les propostes familiars, un gran gruix de les quals, enguany s’han desplaçat dins dels centres educatius de Vilafranca i Cunit, amb un total de 13 representacions. Aquest nou format de dur la narració dins mateix de les escoles, segueix la línia de treball del programa educatiu de l’EVA, l’EvaLudens, que durant el curs escolar porta espectacles de narració i tradició oral dins les aules per apropar la narrativa en català a l’alumnat de forma gratuïta. Narradors com Mon Mas, Santi Rovira, Jordi Font, Assumpta Mercader, Ada Cusidó, Maria Ten o Clara Gavaldà han fet gaudir tothom amb les seves històries.

D’altra banda, l’EVA354 consolida la seva presència al Penedès i la bona acollida de la seva feina durant tot l’any amb les 13 actuacions o actes. Destaca la trobada amb els escriptors del col·lectiu Mir Geribert al Castell de Subirats, que era el primer cop que se celebrava, i que va aplegar una vuitantena de persones.
Les propostes musicals han omplert La Torregassa amb el concert inaugural de Carles Dénia, Santa Oliva, que va acollir la presentació del disc del grup de folk Romaní, o l’església de Sant Francesc de Vilafranca, on es va viure la presentació del nou espectacle del Cor Francesc Valls. El grup de folk Corrandes són corrandes ha presentat també dins el marc de l’EVA el seu nou projecte ‘Corranda familiar’, que seguirà girant tota la temporada.

L’EVA tanca la 19 edició al Penedès amb molt bones sensacions i la promesa de la directora del festival, Jordina Biosca, de celebrar els 20 anys l’any vinent amb ‘festa grossa’.

També et pot interessar

Comentaris