Onze medalles per l’Esportiu Penedès al campionat de Catalunya en pista

22/06/2023 - 10:47h

El club comarcal està vivint la millor temporada de la seva història

L’Esportiu Penedès està vivint una temporada esplèndida i aquesta setmana ha aconseguit sumar onze medalles al campionat de Catalunya en pista en diverses categories, que van des de sub-10 fins a sub-23.
De les onze medalles, sis van ser d’or. Jazmin Romeu va guanyar els 100 metres llisos juvenils, repetint l’èxit que ja va signar a l’hivernal de pista coberta. La penedesenca va parar el crono en 12’’10 que suposa un nou rècord dels campionats i li atorga, a més, una plaça a la selecció de Catalunya que ha de competir a l’estatal d’autonomies la propera setmana.

Els altres cinc ors van arribar de la mà de Júlia Suriol (sub-14) en els 1000 metres obstacles (3`22’’56) i de les atletes de la categoria més petita, la benjamí. Alba Capell es va imposar en els 1000 metres marxa amb una marca extraordinària de 5’06’’91. Es tracta del miloor registre comarcal de tota la història en aquesta distància i categoria.

Júlia Irúrtia es va imposar en els 1000 metres llisos, amb només 9 anys d’edat, marcant uns 3’31’’94. Arlet González va guanyar en pes (5.33m) i, finalment, Aina Guardiet dominava en vòrtex, la iniciació en el llançament de javelina, amb 29.66 metres.

Més enllà dels 6 ors, també hi van haver quatre subcampionats per part de Arnau Montaner i David Sancho (sub-23), en els 3000 obstacles i els 5000 metres llisos, respectivament. Ioana Maria Secara va ser segona en disc (sub-20) i Blanca Weber (sub-18) en llargada.

El festival de l’Esportiu Penedès el va tancar Martí Fontanals (sub-20) amb la medalla de broze en el triple salt amb un registre de 14.54 metres, superant la millor marca comarcal absoluta de la prova. Fontanals encararà l’estatal amb màxima motivació després d’aquest nou èxit. L’Esportiu Penedès ha estat enguany el millor club estatal de trail, l’equip absolut ha ascendit a la segona categoria de la lliga d’atletisme i ha aconseguit el títol d’equips en cros i en relleus. Tot plegat una campanya que serà difícil de superar en anys posteriors.

També et pot interessar

Comentaris