Pol Retamal participa a l’Europeu de seleccions que se celebra a la ciutat polonesa de Chorzow

19/06/2023 - 22:17h

El martinenc correrà la prova dels 200 llisos i probablement el relleu 4×100

L’atleta de Sant Martí Sarroca, Pol Retamal (FC Barcelona), torna aquest cap de setmana a l’escena internacional formant part de la selecció espanyola que competeix a l’Europeu de seleccions que se celebra a la ciutat polonesa de Chorzow.

El penedesenc competirà a la prova dels 200 metres llisos (diumenge 1/4 de 5 de la tarda) i també té possibilitats de formar part del quartet dels 4×100 de dissabte a 3/4 de 7 de la tarda on hi són, a part d’ell, Sergio López Barranco, Arnau Monné, Pablo Montalvo, Bernat Canet i Daniel Rodriguez. A l’europeu de seleccions hi prenen part aquesta vegada fins a 16 equips. Espanya va quedar cinquena a la darrera edició i a Chorzow vol lluitar per entrar al podi, un repte complicat però a l’abast del combinat estatal.

El sistema de competició es basa en un atleta per país a cada prova i, en funció de la posició final, s’atorguen punts a la selecció a la qual representa. Gran Bretanya, Itàlia, França, Alemanya i els amfitrions, Polònia, són els grans favorits pel triomf absolut i per les places de podi. Espanya, però, també té les seves opcions. Els tres últims classificats baixen a Segona Divisió.

A nivell inidividual, hi ha algunes absències destacades, però sí hi seran atletes com l’obstaculista finlandès Topi Raitanen, el fondista italià Yemaneberhan Crippa o el martillista polonès, Wojciech Nowicki.
Per Pol Retamal, aquest europeu és una bona oportunitat per tornar a recuperar la bona forma que va exhibir el 2022 després de superar els seus problemes físics. El de Sant Martí Sarroca va ser nomenat fa dos mesos, el millor atleta català de l’any passat.

També et pot interessar

Comentaris