Pere Vernet (ERC), nou alcalde de Sant Sadurní per als pròxims quatre anys

(FOTO: AJUNTAMENT)
17/06/2023 - 14:10h

Els republicans i Sant Sadurní en Comú van arribar a un acord aquest divendres per formar govern al municipi

Pere Vernet (ERC) ja és el nou alcalde de Sant Sadurní. Després de vint dies d’incertesa, el republicà ha rebut aquest dissabte la vara d’alcalde, rellevant en el càrrec a Ton Amat (Junts).

Aquest divendres, ERC va anunciar que havia signat un pacte de govern amb Sant Sadurní en Comú per formar un govern estable. Arantza Molina, la portaveu dels Comuns, serà la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament, i l’única regidora del partit al consistori. Està previst que la setmana que ve es faci públic el cartipàs municipal del nou govern d’esquerres.

Els republicans van tornar a guanyar les eleccions del 28M, incrementant la seva representació al consistori. EL 2019, amb Josep Maria Ribas al capdavant, ERC va aconseguir 5 regidors -els millors resultats de la història pels republicans- i aquest mandat en tindrà sis. L’aliança amb els comuns no els dona la majoria al consistori, plegats tindran set representants, que a Sant Sadurní és de 9 regidors.

Les darreres tres setmanes, des que es van celebrar les eleccions, les reunions per formar govern a Sant Sadurní s’han produït a totes bandes. Després de dos mandats, però, no s’ha pogut reeditar el pacte entre ERC i Junts que hi havia al municipi des del 2014.

Al ple d’aquest dissabte, Pere Vernet ha promès el càrrec d’alcalde, i ha rebut la vara de mans de Marta Castellví -la més jove de la mesa d’edat-, amb qui s’ha fos en una llarga abraçada. Castellví serà la segona de Vernet a l’Ajuntament.

En el torn d’intervenció dels portaveus de cada grup amb representació al consistori, Arantza MOlina (Sant Sadurní en Comú) ja justificat la seva disició de pactar amb ERC agrumentant que “va ser la llista més votada, i per tant, ens semblava el més just”. Molina ha dit que treballà per fer de Sant Sadurní “un poble més amable” i s’ha emocionat al recordar a Rafa Berlanga, el regidors dels Comuns que va morir sobtadament el novembre del 2020.

Mar Guirao, la nova regidora del PP al consistori en substitució de Carles Jiménez, ha estès la ma a treballar amb tots els partits del consistori. “Això no va d’ideologies, sinó de fer un Sant Sadurní millor, de tots i per a tots”, ha dit, i s’ha mostrat disposada a liderar l’oposició “amb un programa ple de propostes”.

La portaveu de la CUP, Arantxa Fernández, ha reconegut que l’objectiu de la CUP era fer “un govern fort d’esquerres” juntament amb ERC i els Comuns, però els discrets resultats que els cupaires van assolir el 28M els ha fet optar per quedar-se a la oposició. Fernández ha afegit, però, que “tot i així, la CUP no renunciarà mai a seguir treballant en totes aquelles iniciatives i projectes que permetin partir endavant el nostre model de poble”.

Pedro Campos, el lider del PSC, s’ha referit la decisió d’ERC i de Sant Sadurní en Comú de governar en minoria, assegurant que, per als socialistes, “no és la millor fórmula”. Campos ha apuntat que han estat “generosos” per poder assolir pactes més amplis, però “no han arribat”. “Aquest acord estabilitza Sant Sadurní, o els seus partits polítics?”, ha preguntat Campos als republicans i als Comuns, i ha assegurat que el seu partit farà una oposició “positiva”.

En un to més contundent s’ha expressat Ton Amat, l’alcalde sortint de Junts. Amat ha acusat ERC de violar el pacte que van signar l’anterior legislatura, exigint el 2021 que es renegociessin els acord establerts abans que Amat agafés el relleu de Josep Maria Ribas com a batlle. “Moltes coses van canviar”, ha dit Ton Amat que ha assegurat que els republicans només els han donat “llargues” durant aquestes setmanes de negociacions, malgrat que els de Junts entenien que, “tot i els resultats, la primera opció per negociar” era l’Ibs” eren ells. Tot i això, Amat ha dit que des de Junts seguiran treballant amb “responsabilitat” per Sant Sadurní.

Marta Castellví ha parlat en nom d’ERC remarcant la clara majoria de dones que hi haurà aquesta legislatura a l’Ajuntament. Seran 12 dels 17 mebres del consistori. Castellví ha assegurat que el seu partit tindrà la “ma estesa” per arribar als acords que siguin necessaris, assegurant que ERC “ha fet molta feina”, i que estan aquí “per tirar endavant la que queda per fer”.

Finalment, el nou alcalde Pere Vernet, ha agraït el to amb el que s’han fet la majoria d’intervencions dels portaveus, i ha apuntat que amb els que no ha estat això, “s’intentaran refer ponts”. Vernet ha assegurat que la “promximitat” seguirà sent la marca de la política d’ERC al consistori, i ha agraÏt a Arantza Molina la seva decisió de sumar-se al projecte municipal dels repiublicans. El nou batlle de Sant Sadurní ha dit que governarà amb la voluntat “d’estendre ponts entre tothom”, afegint que ERC “no és aquí per perdre el temps amb falsos debats partidistes. Pere Vernet ha dit que té per davant 1.460 dies per “fer tot allò que hem pensat per Sant Sadurní·, assegurant que no en pensa malgastar ni un. El batlle ha clos el seu parlament dient que “ens trobem des d’avui mateix al carrer i a les places”.

També et pot interessar

Comentaris