ERC i Sant Sadurní en Comú arriben a un acord per formar govern a Sant Sadurní

Façana de l’Ajuntament de Sant Sadurní. FOTO: Ajuntament
16/06/2023 - 12:35h

La investidura del nou alcalde de Sant Sadurní tindrà lloc aquest dissabte a les 12 del migdia a la Fassina de Can Guineu

Esquerra Republicana i Sant Sadurní en Comú han signat un acord per formar govern a Sant Sadurní. Segons ha pogut saber el 3d8, aquest divendres les dues formacions han formalitzat un pacte que, en teoria, els permetrà governar en minoria el pròxim mandat.

ERC, amb Pere Vernet al capdavant, va guanyar les municipals el 28 de maig, ampliant el nombre de representants al consistori. A les eleccions del 2019 va aconseguir 5 regidors -els millors resultats de la història pels republicans- i ara en tindran sis.

Sant Sadurní en Comú, per la seva banda, ha mantingut als darrers comicis el regidor que ja tenia. La representant del grup a l’Ajuntament continuarà sent Arantza Molina. Plegats sumaran 7 regidors, que tot i no ser majoria, els hauria de permetre mantenir un govern estable.

Segons ERC, L’alcaldia estarà ostentada pel Pere Vernet (ERC) durant tot el mandat, mentre que la segona tinença d’alcaldia l’ocuparà Arantza Molina (Sant Sadurní En Comú).

Tal com ha explicat el grup d’ERC Sant Sadurní, el programa de govern dels dos partits es basa en les seves “coincidències programàtiques” i gira al voltant de tres àrees: Serveis a les persones, Via pública i Emergència climàtica i Promoció de la vila.

“Com sempre, continuarem tenint la mà estesa a la resta de forces progressistes del consistori per tal d’arribar a acords amplis a l’hora de tirar endavant els projectes que Sant Sadurní necessita”, apunta el comunicat.

La investidura del nou alcalde de Sant Sadurní tindrà lloc demà a les 12 del migdia a la Fassina de Can Guineu.

També et pot interessar

Comentaris