Sant Sadurní es vesteix de festa en uns nous Barris

Catifes de flors del barri església de la passada edició de la festa de Barris. FOTO: AJUNTAMENT
08/06/2023 - 17:00h

El barri Ajuntament ha donat aquest dijous al migdia el tret de sortida a la celebració, que s’allargarà fins dimecres

La tronada del migdia del barri Ajuntament ha donat aquest dijpous al migdia el tret de sortida a la celebració dels Barris de Sant Sadurní. Aquesta festivitat és una de les més antigues que tenen lloc al municipi, i té el seu origen en la festa de Corpus.

Tot i el creixement que ha viscut Sant Sadurní les darreres dècades, els Barris han conservat el seu format tradicional. Se’n celebren set (Ajuntament, Sant Antoni, Montserrat, Església, Diputació, Cavallers i Raval) durant una setmana.

L’Ajuntament és el que inicia la festa, que s’acabarà dimecres amb la celebració del barri Raval. Dijous encara hi haurà el rengle del Raval, una cercavila tradicional que recorre els carrers de la vila fins a l’església. Cada barri celebra el seu, i els elements més característics són les mantellines i els clavells. Les primeres les vesteixen les dones, i els clavells decoren les solapes dels homes.

Però si hi ha un rengle que és esperat pels sadurninencs –sobretot pels més petits–, aquest és el de l’Ajuntament. La cercavila tindrà lloc aquest divendres a partir de les 5 de la tarda i reunirà centenars d’escolars que desfilaran fins a la plaça de l’Ajuntament, on se’ls obsequiarà amb una paperina de confits i un tall de coca.

Com és habitual, seran els regidors del consistori –actualment en funcions– qui els entregaran. Enguany serà el darrer rengle dels confits per a diversos membres de l’Ajuntament, que abandonaran la corporació el 17 de juny una vegada es constitueixi el nou Ajuntament.

Després del rengle dels confits, començaran sis dies d’activitats, amb més d’una seixantena de propostes per a tots els públics. No hi faltaran la tradicional catifa de flors del barri Església, la falla de la Diputació, la trobada de puntaires i el concurs de coques del barri Montserrat o les ballades de sardanes que organitza cada barri.

També són comuns els castells de focs –enguany seran més discrets per evitar problemes derivats de la sequera– i les activitats per als més petits, o els concerts per a tots els gustos.

La programació completa dels Barris es pot consultar a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Sadurní.

També et pot interessar

Comentaris