Acte de benvinguda als nous balladors i balladores de la Festa Major de Vilafranca 2023

08/06/2023 - 14:40h

L’Ajuntament de Vilafranca convoca els prop de cent membres nous dels balls de la festa major en un acte on es va posar en valor el patrimoni material i immaterial de la més típica

Aquest dimarts, l’Ajuntament de Vilafranca va donar la benvinguda als nous balladors i balladores de la Festa Major en un acte al teatre Cal Bolet.

El regidor de Cultura en funcions, Ricard Rafecas, va intervenir en un dels seus últims actes oficials, donant la benvinguda als prop de cent membres que formaran part de la propera Festa Major de Vilafranca. Rafecas, en un emotiu discurs, agraïa la dedicació de tots els agents de la vila que fan possible la festa.

Seguidament, Oriol Bertran, Laura Cabezas i Jacques Planas, en representació de l’Administració de la Festa Major d’enguany, van animar a la participació dels actes i activitats que s’organitzaran aquest any.

L’acte va continuar amb la participació dels dos ex-balladors, Xavier Aranda i Fèlix Mach, que van explicar als assistents quin és l’origen de la festa, perquè es balla i quin sentit té el ball que fan. La seva intervenció ha posat en valor el patrimoni material i immaterial de la Festa Major de Vilafranca.

Per acabar, els representants dels balls al Consell de la Festa Major han exposat la part més pràctica mencionant els reglaments que regeixen la festa i ressaltant el compromís que suposa formar part de la més típica.

L’acte finalitzava amb una darrera intervenció per part del regidor de Cultura, que novament mostrava gratitud als balls per la seva tasca voluntària “que permet mantenir viu el ritual de la festa. Sou les persones que en qui en aquests moment recau la missió de transmetre el patrimoni festiu a tothom que segueix i hi participa d’aquesta celebració”.

També et pot interessar

Comentaris