L’ascens de l’Atlètic Vilafranca a Primera Catalana permetrà reeditar el clàssic amb el Vilanova

07/06/2023 - 17:05h

Els dos equips coincidiran al mateix grup de la categoria

L’ascens a Primera Catalana que aquest cap de setmana ha aconseguit l’Atlètic Vilafranca a Primera Catalana després de guanyar al Cubelles al Josep Pons i Ventura (1-2) significa el primer gran èxit dels vilafranquins en els últims 8 anys. El darrer ascens de l’equip va ser la temporada 2014/2015 quan amb Manel Lora a la banqueta, la formació vilafranquina va pujar de Tercera a Segona Catalana.

L’arribada de l’Atlètic a Primera Catalana permetrà reeditar el derbi amb el CF Vilanova. Els vilanovins s’han quedat molt a prop de l’ascens a la nova Lliga Elit, però al final s’han quedat a la mateixa categoria. La temporada 2017/2018, Atlètic Vilafranca i Vilanova van disputar el primer derbi de la història entre aquestes dues formacions. El Vilanova va jugar aquella vegada al municipal vilafranquí sent líder, però el resultat definitiu va ser d’1-1.

El “nou clàssic” de Primera s’ha convertit en la versió moderna del gran derbi que FC Vilafranca i CF Vilanova van disputar durant algunes temporades a Tercera Divisió. El darrer enfrontament entre els dos equips s’ha d’anar a buscar a la campanya 2011/2012 (0-1 a Vilanova i 0-1 a Vilafranca).

El Vilanova serà rival de l’Atlètic la propera lliga, però, de moment, encara no s’han concretat els grups de Primera Catalana. Equips com Martorell, Atlètic Sant Just, Ascó, San Mauro, Igualada, Pirinaica de Manresa, Santfeliuenc, CP Sarrià o Viladecans es perfilen com a rivals dels penedesencs en el repte de la nova categoria.

A nivell de cos tècnic i jugadors, durant les properes setmanes s’aniran coneixent novetats. L’entrenador Parxi Atsarà continuarà a la banqueta vilafranquina i és probable que una part important del gruix de la plantilla segueixi. Jugadors com Oriol Boada, Martí de Castro o Gerard Ramon hauran de decidir, però, si continuen a l’Atlètic o donen el salt al FC Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris