Faada demana presó per a un home que va matar un gos a Mediona

(FOTO: PEXELS)
01/06/2023 - 18:00h

La jutge envia el cas a judici per un delicte de maltractament animal i desobediència a l’autoritat

AADA (Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals) ha demanat una pena de 18 mesos de presó i quatre anys d’inhabilitació per a un home investigat per matar un gos a Medion el novembre del 2020. L’home, en aquell moment policia local de Capellades fora de servei, va ser detingut per presumptament haver asfixiat l’animal al mig del carrer.

Segons va relatar, caminava per una urbanització passejant la seva gossa quan un altre ca va assaltar-los des d’una finca deshabitada, i ell el va immobilitzar. FAADA sosté que va matar-lo de forma conscient. Segons la interlocutòria a què ha tingut accés l’ACN, la jutge que investigava el cas envia l’home a judici per maltractament animal i desobediència a l’autoritat.

La magistrada relata que l’home va immobilitzar l’animal agafant-lo del coll amb força física “malgrat els requeriments per a què l’alliberés”. Assegura que va demanar a altres vianants que li facilitessin instruments per bloquejar el gos, i que aquests li van donar cinta americana, corretges i brides.

A la interlocutòria, explica que la immobilització va durar 26 minuts, en els quals el gos no tenia possibilitat de resistència. “Sent conscient del patiment que estava provocant a l’animal i de les possibles conseqüències de l’acció, va continuar pressionant-lo”, apunta la jutgessa.

Al mateix temps, explica que l’home va fer cas omís dels veïns que li demanaven que deixés estar el gos, i assegura que va proferir expressions com ‘Porta’m un martell o una escopeta, que el mato!’, o ‘Li partiré el coll’. Finalment, apunta que va arribar al lloc dels fets una patrulla de la policia local de Capellades -companys de feina de l’home-, els quals van facilitar-li un llaç d’immobilització. “Tot i això, amb intenció d’acabar amb la vida del gos, va continuar pressionant-lo contra el terra”, afegeix.

En aquest sentit, la jutgessa assenyala que l’animal presentava diversos hematomes conseqüència de “cops o compressió mecànica”, i també tenia els pulmons i ronyons congestionats. La magistrada afirma que la causa de la mort va ser l’asfíxia mecànica per estrangulació.

FAADA, personada com a acusació a la causa, demana que es condemni l’home a un any i mig de presó i quatre d’inhabilitació per l’exercici de qualsevol professió relacionada amb animals o per a la seva tinença. També demana una multa de 12.000 euros per delicte de desobediència a l’autoritat.

Comentaris