Empresa i Treball arxiva l’expedient contra l’Ajuntament de Sant Sadurní per la vaga del PAP

30/05/2023 - 18:30h

La sentència deixa sense efecte la denúncia presentada per Inspeció de Treball per vulneració dels drets dels treballadors

El departament d’Empresa i Treball de la Generalitat ha arxivat l’expedient sancionador aixecat per la Inspecció Territorial de Treball a Barcelona i deixa sense efecte la denúncia contra l’Ajuntament de Sant Sadurní per vulneració del dret a vaga durant el servei de recollida d’escombraries.

La resolució té en compte que les accions que es van dur a terme responien a l’incompliment dels serveis mínims per part dels treballadors de l’empresa concessionària i que les mesures de l’Ajuntament pretenien garantir la salubritat del municipi i en cap cas substituir el sistema de recollida porta a porta.

En l’exposició de fets es conclou que l’Ajuntament de Sant Sadurní no va vulnerar cap dels drets dels treballadors i que va exercir únicament les competències que li atorga la normativa de règim local en matèria de protecció del medi, de la salubritat pública i els serveis de neteja viària.

També es recorda que la competència del municipi en matèria dels residus urbans està delegada a la Mancomunitat Penedès-Garraf, que n’és la titular.

El 7 d’octubre de 2022 els treballadors de l’empresa Prezero España van iniciar una vaga indefinida en el servei de recollida de residus porta a porta a cinc municipis de l’Alt Penedès, entre els quals Sant Sadurní, i que es va prolongar durant més de 40 dies. Per tal d’evitar un greu impacte en la salut pública i el deteriorament de la via pública, l’Ajuntament va habilitar durant les setmanes de vaga uns espais a punts concrets del municipi perquè la ciutadania pogués deixar els residus domèstics.

També et pot interessar

Comentaris