Els Xicots fan el segon 5d7 de la temporada

30/05/2023 - 16:30h

Els vermells actuen aquest dissabte a La Bisbal del Penedès, amb la colla amfitriona, els bous de la Bisbal, i els Nois de la Torre

Aquest passat dissabte a la plaça del Firal, en el marc de la Diada memorial Joan Sol, els Xicots van tornar a fer el 5d7, i van desmuntar el primer intent de la temporada del 7d7. Van actuar acompanyats pels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, i pels Castellers d’Altafulla.

Durant tot el dia i dins el local social Cal Noi Noi, també es va poder veure l’exposició de fotografies dels alumnes de l’Escola tècnica de Cicles Formatius d’Imatge i So (ITES), que van tenir molt bona acollida. A les 6 de la tarda es van fer els pilars de salutació, en els que els Xicots va oferir dos pilars de 4 simultanis.
Posteriorment els Xicots van obrir plaça amb el segon 5d7 del curs, que va tornar a mostrar-se segur i es va completar amb tranquil·litat, força rapidesa isolidesa.

En segona ronda van encarar el primer intent de 7d7 de la temporada. Un castell que pels Xicots és molt complex, pel gran volum de pinya, tronc i canalla necessari, però que als assajos havia donat bons resultats havent posat quarts a dalt la pinya en el darrer assaig. El castell va costar d’assentar, i amb l’entrada de dosos, la cap de colla va decidir desmuntar-lo, al no tenir la seguretat de descarregar-lo amb seguretat. La tècnica va optar per aparcar-lo per a properes diades, i va repetir amb un segur 4d7, on
els terços i quarts, eren els teòrics, quarts i quints del carro gros, que estan acabant de posar apunt per portar-lo en alguna de les properes actuacions.

Per finalitzar les rondes de castells, van fer el tercer 3d7 del curs, que no va portar més feina de la prevista. El pròxim compromís dels vermells és aquest dissabte dia 3 de juny per la tarda, on actuaran a La Bisbal del Penedès, amb la colla amfitriona, els bous de la Bisbal, i amb els Nois de la Torre.

Per seguir-la preparant i poder seguir la planificació marcada segueixen els assajos generals els dimecres a les 21h. i els divendres a partir de les 22h. a Cal Noi Noi, on la colla convida i anima a tothom a apropar-se i donar un cop de mà en aquest inici de temporada.

Pel que fa al calendari d’activitats, el diumenge 4 de juny, la colla, juntament amb el Club Esportiu Penedès, organitza la 11à curs d’orientació Lluís Barrera, cursa que homenatge a la figura de Lluís Barrera, excap de colla dels Xicots, vinculat a entitats com el GEP o el mateix Esportiu Penedès, i que va perdre la vida en un accident l’any 2010. Enguany s’espera la participació de més de 300 persones. Les
inscripcions per la cursa segueixen obertes a través del web cursaorientaciolluisbarrera.blogspot.com

També et pot interessar

Comentaris