CCOO acusa Bosch d’incomplir l’acord per reindustrialitzar la planta de Castellet

Pla obert de l’entrada a la fàbrica de Robert Bosch a Castellet i la Gornal bloquejada pels treballadors, el 5 d’octubre del 2020 (horitzontal)
30/05/2023 - 16:00h

GCR Group, nou propietari de la fàbrica, nega haver signat cap clàusula sobre les garanties laborals

CCOO ha denunciat públicament que Robert Bosch ha incomplert l’acord per reindustrialitzar la fàbrica de Castellet i la Gornal en relació a les garanties dels treballadors acomiadats i recontractats pel nou propietari de les instal·lacions.

El sindicat recorda que l’acord de tancament el van signar els treballadors, l’administració i la multinacional alemanya establint que els inversors prioritzarien la contractació d’acomiadats de Bosch. També es fixava que es garantiria l’ocupació durant almenys tres anys i s’oferiria una garantia salarial d’un 20% per sobre de conveni. Fa més d’un any, GCR Group va comprar les instal·lacions i ara diu que no ha signat cap clàusula relacionada amb els treballadors procedents de Bosch.

En un comunicat, CCOO acusa Bosch “d’enganyar” els sindicats, la Generalitat i els municipis afectats, com a parts signants de l’acord de la tardor del 2020. Aquella entesa establia les condicions d’acomiadament de més de 300 persones i fixava les bases per vendre la fàbrica durant els següents sis mesos.

El procés de reindustrialització va culminar amb la compra de la planta per part de GCR Group amb la intenció d’expandir el negoci de reciclatge de plàstics. El pre acord de compra-venda transcendia gairebé un any després de l’entesa sobre el tancament de la planta, i l’operació culminava l’abril del 2022.

Durant el darrer any, CCOO assegura que ha estat demanant una reunió amb els representants de GCR per reafirmar els compromisos sobre les condicions laborals. Lamenten que recentment els han comunicat que no hi ha cap clàusula signada amb Bosch, “malgrat que la multinacional estava obligada a incorporar aquestes qüestions en l’acord amb el nou inversor”, critica CCOO.

El sindicat avisa que traslladarà als serveis jurídics aquesta situació per analitzar les responsabilitats de Bosch.

També et pot interessar

Comentaris