La ‘castellera’ de Coldplay, exmembre dels Xicots i dels Castellers de Vilafranca

Dues captures d’imatge del moment en què Ainhoa Jurado interacciona amb Chris Martin, cantant de Coldplay.
29/05/2023 - 18:44h

El cantant Chris Martin va aturar el primer concert a l’Estadi Olímpic quan va quedar “impressionat” per un pilar de dos d’Ainhoa Jurado sobre del seu pare

Ainhoa Jurado, una jove de 20 anys nascuda a Barcelona, resident a Valls (Alt Camp) i amb vincles a diversos indrets de la comarca de l’Alt Penedès, va viure el dimecres de la setmana passada, dia 24 de maig, una emocionant estona en el primer dels quatre concerts que ha celebrat la banda britànica Coldplay a l’Estadi Olímpic de Barcelona.

El cantant del grup anglès, Chris Martin, que també és guitarra i toca els teclats, va aturar el show quan va veure que Jurado estava sobre del seu pare, Alex Jurado, fent un pilar de dos entre el públic que seguia el concert des de la pista. En veure la jove, Martin va cridar l’atenció del públic fent-los saber que estava “impressionat” i que no havia vist mai una cosa igual.

Va ser en els primers moments de la cançó ‘Yellow’, un dels grans èxits de Coldplay. Chris Martin va parar de cantar de sobte i va preguntar a Ainhoa Jurado si era acròbata, a la qual cosa Jurado, molt emocionada i també sorpresa en veure’s a la gran pantalla de l’escenari, va respondre cridant que “no, som catalans”.

Al cap d’uns segons, Martin va reprendre el concert, mentre l’Ainhoa plorava d’emoció juntament amb els familiars que l’acompanyaven. “Hi vaig anar amb familiars per part de pare, en total 6 persones [Adrià Jurado (germà), Alex Jurado (pare), Consol Alberich (parella del pare), Aina Carmona (germana), Ainhoa Jurado i Anna Jurado (germana), segons concreta la jove], i teníem les entrades des de l’estiu de l’any passat”, ha explicat Ainhoa Jurado al 3d8, la qual no era gens estrany que fes un pilar de dos amb son pare perquè tots dos, juntament amb altres membres de la família, van formar part durant uns anys de la colla castellera Xicots de Vilafranca i ella mateixa després va anar també amb els Castellers de Vilafranca.

Actualment la jove no fa castells, però continua vinculada a la cultura popular catalana perquè forma part del Ball de Pastorets de Valls, on viu des de fa un temps.

“Vam decidir fer el pilar en una cançó lenta per reduir el risc. Estavem relativament a prop de l’escenari i vaig saludar el cantant, em va veure i va parar la cançó. Tothom vam flipar en la meva família i la gent del voltant, i també vam al·lucinar. Jo plorava i ma germana petita també”, explica Ainhoa Jurado, que també comenta amb orgull que “mon pare havia vist els Coldplay quan no eren tant famosos i fent de teloners d’U2”.

Els castells, una activitat extraescolar?

Ainhoa Jurado comenta que va conèixer els castells a Vilafranca. Des 9 als 19 anys va viure a Sant Martí Sarroca i el 2011, tot passejant per Vilafranca, “vaig passar per Cal Noi Noi i vaig veure fotografies de castells i em pensava que eren una activitat extraescolar. Com que els Xicots ens van dir que no i que podíem entrar a la colla, ho vam fer tota la família -pares, una germana més petita, Ainhoa i un germà gran-“.

Va anar amb la colla de la camisa vermella “fins als 11 o 12 anys” i després va passar als verds, on va deixar d’anar-hi als 15 anys. Com apuntàvem, ara no puja a cap castell, però el simbòlic pilar de dos davant del grup Coldplay l’ha fet molt popular a les xarxes socials.

Precisament, els Castellers de Vilafranca van aprofitar el rebombori creat per la ‘gesta’ d’Ainhoa Jurado i el seu pare per retuitejar el vídeo de Coldplay tot afegint-hi que si havia quedat impressionat per un pilar de dos que mirés el vídeo del ja mític pilar de nou amb folre, manilles i puntals de Tots Sants del 2022.

Actualment, Jurado viu a Valls però continua molt vinculada amb el Penedès perquè treballa amb un germà i la germana a la farmàcia que la seva mare, Raquel Mateo, regenta a Santa Margarida i els Monjos.

La jove Ainhoa Jurado, emocionada en un pilar de dos al concert de Coldplay del passat 24 de maig.

També et pot interessar

Comentaris