Les samarretes del Cunit i del Sant Pere Molanta formen part d’un curiós museu particular

27/05/2023 - 16:23h

Un aficionat de Sabadell col.lecciona unformes arlequinats d’arreu

Sergio Pellicer és un aficionat sabadellenc al món del futbol que, des del 2019, dedica una part del seu temps lliure a buscar i col.leccionar samarretes arlequinades d’equips d’arreu del món. La passió pel club de la seva ciutat, el Centre d’Esports Sabadell, li va fer despertar l’interès pels uniformes a quadres i en aquests quatre anys de consultes, contactes i viatges, ja té 210 samarretes de 116 clubs diferents dels cinc continents.

Entre aquests clubs i samarretes hi trobem les del Cunit i del Sant Pere Molanta, els dos equips penedesencs que vesteixen d’arlequinat. Ocupen el lloc de les esquadres catalanes arlequinades en companyia del mateix Centre d’Esports Sabadell, Castellbell i el Vilar, Oliana, Mercantil, Sabadell Nord, Collsuspina, Can Vidalet o els anoiencs de La Llacuna, entre d’altres. Tot molt ben ordenat i consignat.
“El cert és que, arran de la vinculació del Sabadell amb el Bristol Rovers anglès, que també vesteix d’arlequinat, vaig tenir la idea de començar a buscar samarretes amb els quadres i hi he dedicat molt de temps i esforç”, assenyala.

La seva passió ha convertit la seva col.lecció en un museu que “no està en venda per res del món”.
En relació als dos equips comarcals, la recerca va ser diferent en cada cas. “El Sant Pere Molanta sempre ha tingut vinculació amb el Sabadell i ja coneixia la seva samarreta arlequinada. Em vaig posar en contacte amb el president, Raimon Sadurní, i un dia vaig venir al Parroquial per a recollir-la. Em van tractar molt bé”, explica. “De fet, un dels motius pels quals em vaig embarcar en aquesta peculiar recerca, era per conèixer gent del futbol i compartir vivències”, afegeix.

El cas del Cunit va ser força diferent. El sabadellenc confesa que “de petit venia a Cunit amb la meva família a passar alguns dies de vacances, però desconeixia completament que l’equip de futbol vestia d’arlequinat. Quan vaig començar la meva recerca el 2019, ho vaig veure”.
El club cunitenc també li va facilitar la feina i, fins i tot, té una samarreta arlequinada vermella del club de talla de nen. Es una de les nombroses curiositats de la seva col.lecció.

La seva relació amb el Cunit li va permetre conèixer, per exemple, que les primeres xarxes de les porteries del camp de futbol cunitenc estaven fetes amb les xarxes de pesca de les barques del poble.
Sergio Pellicer continua i continuarà buscant samarretes arlequinades per tots els racons possibles. Qualsevol uniforme arlequinat, malgrat que no sigui l’oficial i s’hagi dissenyat per algun aniversari o esdeveniment singular dels clubs, també li serveix. Sant Pere Molanta, Cunit o qualsevol club penedesenc que pensi en un nou disseny arlequinat, ja sap on hi ha un museu on podrà enviar un exemplar. En Sergio Pellicer engrandirà així la col.lecció.

També et pot interessar

Comentaris