El Firart 2023 comptarà amb 40 artistes

22/05/2023 - 14:05h

Pintura, il·lustració, fotografia, ceràmica, joieria, gravat i escultura seran les modalitats que es podran trobar a la segona edició patrocinada per Serveis Mèdics Penedès

El passat 8 de maig el jurat del Firart 2023 es va reunir per fer la tria definitiva dels artistes que participaran en la segona edició del mostra que patrocina Serveis Mèdics Penedès. En aquesta convocatòria, que es va obrir el 18 d’abril i es va tancar el 7 de maig, s’han presentat un total de 70 artistes de diverses disciplines, principalment provinents de l’àmbit de la pintura i el dibuix.

El jurat, format per la professora de l’Institut Milà i Fontanals Anna Vallès, la historiadora de l’art Clàudia Llach, l’artista i coordinador de cursos de l’Escola d’Art Arsenal Jordi Gibert, els representants dels Administradors i Administradores de la Festa Major Oriol Bertran i Laura Cabezas i les tres directores del Firart (Cristina Gallardo, Joana Sadurní i Joana Salvadó), va escollir un total de 33 artistes de pintura, il·lustració, gravat, collage, dibuix i fotografia, i set artistes amb obres de volum; més concretament tres artistes de joieria, tres de ceràmica i una d’escultura.

El jurat destacava “la dificultat de la tria a causa de l’alt nivell general de totes les propostes” i, per aquest motiu, lamentava “haver hagut de descartar 30 artistes que, com els guanyadors, han aportat propostes originals, competitives i de qualitat”. Així, aquest 2023 el Firart ha atret 7 artistes de joieria artística, 35 inscripcions de pintura, 5 d’escultura, 4 de ceràmica, 7 d’il·lustració digital, 9 d’il·lustració i dibuix, 2 de fotografia i 4 de gravat: un total de 73 propostes artístiques diverses, tenint en compte que un mateix artista podia presentar-se en diferents disciplines. El Firart destaca la participació d’Edgar Cuesta, vilafranquí de 14 anys, i la presència d’un 65% d’artistes dones, així com la diversitat de procedències entre els sol·licitants. S’han interessat pel Firart creadors d’arreu de Catalunya i l’Estat Espanyol i, fins i tot, d’altres països europeus. Per dur a terme la selecció, s’ha donat prioritat a aquells artistes que han buscat innovar o que han presentat projectes específics pel Firart.

Els 40 artistes guanyadors es van reunir el dissabte 20 de maig al restaurant Central Park, en un acte de trobada, coneixença, intercanvi i signatura dels contractes. Aquests són els 40 artistes seleccionats.

Alba Olivella (Joieria)
Àngels Pinyol (Il·lustració digital)
Anna Ma Almirall Germain (Escultura)
Anna Rafecas (Joieria)
Anna Recasens (Collage)
Antònia Bonell (Il·lustració digital)
August Rosell (Pintura)
Cristina Moriano (Gravat)
Edgar Cuesta (Il·lustració)
Elenamusa (Pintura)
Eva Garcés (Il·lustració digital)
Gabriela Soffer (Joieria)
Helena González (Gravat)
Imma Raventós (Pintura)
Joan Canals (Pintura)
Joan Raven (Pintura)
Josep Bonet (Pintura)
Josep M Also (Pintura)
Judit Hernández (Il·lustració digital)
Julen W (Pintura)
Júlia Ríos (Pintura)
Lia Marrugat (Fotografia)
Lluís Laguna (Pintura)
Manel Atserà (Pintura)
Marc Cuscó (Fotografia)
Marc Laguna (Il·lustració)
Maria José Planells (Gravat)
Maria José Torres (Ceràmica)
Mariona Ríos (Pintura)
Montse Llanas (Ceràmica)
Montserrat del Moral (Dibuix)
Montserrat Socias (Pintura)
Pere Raventós (Dibuix)
Raimon Colomer Pagès (Pintura)
Rebeca Puertolas (Ceràmica)
Ricard Soler (Gravat, pintura)
Rosa Mascaró (Pintura)
Sit Cantallops (Il·lustració)
Teresa Riera (Pintura)
Thaïs Miguel (Pintura)

També et pot interessar

Comentaris