El Festival EVA presenta 72 espectacles repartits en 23 municipis del Penedès

Foto: Roser Blanch
16/05/2023 - 17:40h

La dinovena edició se celebrarà del 2 al 25 de juny amb la narració, la literatura i la música eixos principals

Dilluns es donava el tret de sortida a la dinovena edició del Festival EVA en un acte obert al públic al Claustre dels Trinitaris que va aplegar més d’un centenar de persones. Conduït per la periodista Ariadna Caballero i la directora del festival, Jordina Biosca l’acte, que es va allargar més d’una hora, va servir per desgranar tota la programació d’aquest festival que al Penedès se celebrarà del 2 al 25 de juny amb un total de 72 actes a 23 municipis.

L’Eva continuarà apostant per una programació de proximitat i de petit format dedicada a la narració, al poder de la paraula i a la tradició. S’inaugurarà el divendres 2 de juny a La Torregassa (Sant Jaume dels Domenys) amb el concert a trio del músic Carles Dénia, que oferirà en format trio una selecció dels seus temes, especialment del guardonat “El Paradís de les Paraules”, amb versos dels poetes valencians d’Al Andalus (S.IX al XIII).

Dins del gruix de propostes de narració per adults del festival, en destaca una selecció que parteix d’obres narratives, poètiques, de contes o lletres de cançons, com ara Un segundo bajo la arena (basat en Bodas de Sangre), del Col·lectiu Desasosiego; La tendresa del Goril·la (una visita a Georges Brassens), de Ferran Frauca i Miquel Pujadó; Absenta, de Quimet Pla i Núria Solina, Místics, de Jodina Biosca i Rave Goldschmith, El vi ver, de Josep Pedrals i Nico Roig o dues sessions de contes de Roald Dahl per a adults. El poeta Eduard Carmona i el músic Guillem Callejón presentaran un espectacle al Vinseum sobre El Rector de Vallfogona amb motiu dels 400 anys de l’aniversari de la seva mort.

Eix musical

Es presentaran dues propostes musicals ben diverses. Per una banda, la banda Corrandes són corrandes presentarà el seu nou espectacles de glosa i corrandes per famílies en 3 localitats. L’acordionista Pere Romaní presentarà el seu nou disc, Romaní i el prestigiós cor Francesc Valls actuarà a l’església de Sant Francesc de Vilafranca per presentar el seu nou espectacle La polifonia veneciana del 1600: Monteverdi i Gabrieli.

Narració familiar

La generació de nou públic és una constant de l’EVA i és per això que la programació familiar comptarà amb narradors de renom com Mon Mas, Almudena Francés, Ada Cusidó, Carles Alcoy, Jordi Font o Assumpta Mercader. Tots, professionals de llarga trajectòria en l’àmbit de la narració familiar, amb un bagatge consolidat. Com a novetat, l’EVA es desplaçarà a diverses escoles de Vilafranca del Penedès i de Cunit durant el Festival, on oferirà espectacles gratuïts per a tota la comunitat educativa.
La cantant penedesenca Anna Roig, que acaba de publicar el seu darrer disc oferirà un taller gratuït de formació per la lectura els dissabtes 3 i 10 de juny a Avinyó. Aquest any, l’EVA ocuparà també l’espai públic de forma plàstica gràcies a la col·laboració amb l’Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca, es podran veure murals a les parets de diverses localitats del Penedès, inspirats en els diferents cartells del Festival EVA d’edicions anteriors.

Premiats i reconeguts

L’EVA comptarà amb nombrosos espectacles reconeguts amb premis de crítica i públic. Un exemple és l’espectacle itinerant Ciutat Dormitori, Premi de la Crítica 2021 a l’espectacle d’Arts de Carrer i premi El Temps de les Arts 2022, que es podrà veure el 10 de juny al Cementiri de Vilafranca. També destaca el premiat Un segundo bajo la arena, Premi MoritzBarcelona de Fira Tàrrega a la millor estrena d’arts de carrer 2022 i Premi jove Novaveu Premis de la Crítica 2023, Iaia, Premi del Públic al millor espectacle del Festival Internacional de Teatre de Tarragona FITT 2022. o les irreverents Glorias Cabareteras, amb el seu xou.
Tota la informació i venda d’entrades a www.enveualta.com

També et pot interessar

Comentaris