Les Fires de Maig veuen el primer castell de nou folrat dels Castellers de Vilafranca

Fotos: Fèlix Miró
15/05/2023 - 09:16h

Els verds estrenen també el 7d8 i el pilar de set amb folre mentre que els Xicots ho fan amb el 5d7, el 3d7a i el pilar de cinc

A l’actuació castellera de Fires de Maig s’ha pogut veure el primer castell de nou dels Castellers de Vilafranca d’aquesta temporada 2023. Uns verds que han començat a prémer l’accelerador demostrant que aquesta temporada pot tornar a ser de registres històrics. Una hora de rellotge en una actuació que, malgrat ser a l’antiga, mai cap de les dues colles s’ha trepitjat a l’hora d’actuar. 9 castells sense cap llenya i en una actuació molt àgil i dinámica i amb uns Xicots que també han refermat els seus castells.

L’actuació l’ha encetat els Castellers de Vilafranca amb un intent de 7d8 que ha hagut de ser desmuntat degut a la lentitud del castell i a alguns problemes en el pis de quints sobretot. A la ronda de repetició i amb algun canvi als pisos superiors els verds han descarregat sense cap tipus de problema el castell. En segona ronda ha arribat el castell top de la diada. El primer intent de 3d9f dels verds no ha tingut cap contratemps i s’ha pogut descarregar amb solvència. En tercer ronda ha estat la torre de vuit folrada que també ha presentat bones mides i s’ha pogut completar de manera solvent. I com a quart castell ha arribat un 4d8 sense l’agulla que ha tingut uns problemes inusuals en els de la camisa verda que l’han hagut de treballar de valent per descarregar-lo. A la ronda de pilars, estrena del primer pd7f de la temporada descarregat amb tota tranquil·litat per uns Castellers de Vilafranca que comencen a prémer l’accelerador.

De la seva banda els Xicots de Vilafranca s’han mostrat molt segurs en els seus castells. 5d7 de sortida tranquil i acompassat, el primer de la temporada, per continuar també amb l’estrena del 3d7 amb l’agulla molt treballat en el pis de segons però que s’ha descarregat i per acabar un 4d7 estable. Un pilar de cinc ha servit per tancar una actuació correcte dels de la camisa vermella, un pilar que també s’ha estrenat.

També et pot interessar

Comentaris