Exposició de l’artista gelidenca Carme Coma a la capella de Sant Joan de Vilafranca

11/05/2023 - 14:15h

La mostra, que s’inaugura aquest divendres, consta d’una vintena d’escultures ceràmiques

Aquest divendres 12 de maig s’inaugura a la capella de Sant Joan de Vilafranca una exposició de ceràmiques de l’artista de Gelida, Carme Coma. Amb el títol “El perill de les dones lectores”, la col·lecció que s’exposarà consta d’una vintena d’escultures ceràmiques de gres esmaltat i de gres serigrafiat cuites a alta temperatura inspirades en el llibre de Stefan Bollmann Las mujeres, que leen, son peligrosas. Són peces tenen en comú el modelat de diferents caps femenins de maniquí, fragmentats i oberts o laminats, els quals, a través de la manipulació,  permeten accedir a una part essencial de l’estructura interna de la figura utilitzant, com a recurs, imatges oníriques de dones llegint. Les imatges procedeixen de l’obra de diversos pintors, Franz Eybl, Gustav Adolph Hennig, Albert Marquet i Alexander Deineka i de la fotògrafa Eve Arnold, on es reflecteixen moments històrics diferents que tenen en comú la fascinació i el plaer d’elles per la lectura.

L’artista

“El perill de les dones lectores” continua el vessant de l’obra de Carme Coma vinculat a la literatura i a les creacions plàstiques alienes que sovint l’orienten.

Carme Coma, artista gelidenca, és una incansable creadora que des de l’any 1975 ha dut a terme els seus projectes artístics i educatius en l’àmbit de la ceràmica.

Es va formar a l’Escola Massana de Barcelona, on l’any 1974 obtingué el títol de graduada en Arts Aplicades i Oficis Artístics en l’especialitat de ceràmica. Es va acabar de formar a Faenza en les especialitats de serigrafia, torn modelat i motlles i col·laborà als tallers del ceramista grec Panos Tsolakos i de la ceramista italiana Mirta Morigi.

Durant tota la seva trajectòria ha exposat a diferents ciutats de Catalunya i Espanya, així com a ciutats europees com Zagreb, Bratislava, Brussel·les i països com Estats Units, Polònia i Corea.

L’acte inaugural de l’exposició “El perill de les dones lectores” tindrà lloc aquest divendres 12 de maig, a les 20h, a la capella de Sant Joan i comptarà amb la presentació de Lurdes Mallart. L’exposició es podrà visitar fins al 18 de juny en els horaris habituals de la capella.

També et pot interessar

Comentaris