El Museu Pau Casals obre portes amb motiu del Dia Internacional dels Museus

11/05/2023 - 12:55h

L’equipament vendrellenc amplia la programació d’activitats per a tots els públics

El Dia Internacional dels Museus d’aquest any se centrarà en tres Objectius de Desenvolupament Sostenible: Salut i benestar mundial, Acció pel clima i La vida a la terra, destacant el paper dels museus en la promoció del canvi positiu i la sostenibilitat. Per celebrar-ho, el Museu Pau Casals ofereix una activitat especial vinculada a l’objectiu 3 “Salut i benestar mundial” emmarcat dins l’edició d’aquest any del DIM i impulsat per l’ICOM oferint la possibilitat de participar en l’activitat Recuper-art, impulsada des de l’Institut Català de la Salut i el Departament de Cultura, que permet visitar els museus com a entorns de reflexió i com a espais de millora i contribució del benestar emocional. L’activitat es gratuïta i anònima, i estarà disponible des del dissabte 13 de maig fins el diumenge 21 de maig, dins els horaris d’obertura del museu. Per tal de participar-hi s’ha de notificar a la recepció del museu on es proporcionaran un quadern especialment elaborat per l’activitat i una fitxa amb una relació d’obres del museu sobre les quals pivotarà la intervenció. Aquesta llibreta serà la guia per seguir l’activitat, que serà autoguiada, i detalla instruccions i pautes per al participant. La proposta d’activitats se centra en exercicis d’atenció plena, concentració, focalització, associació cognitiva, creativitat, escriptura, dibuix i reflexió.

El Museu Pau Casals forma part del Recuperart-19 un innovador programa basat en museus i centres d’art per millorar l’estat emocional dels professionals sanitaris després de la pandèmia de la COVID-19, creat per l’Institut Català de la Salut, amb la col·laboració del Departament de Cultura. El programa forma part de l’estratègia d’Arts en Salut de l’ICS i compta en una primera fase amb la participació de 16 museus d’arreu del país Activitats, Jornada de Portes Obertes i Nit dels Museus Durant tot el cap de setmana es podrà gaudir de la visita lliure al museu de manera gratuïta en horaris habituals d’obertura i el dissabte fins a les 23h amb motiu de al Nit dels Museus.

L’activitat que donarà el tret de sortida a la programació d’aquest cap de setmana és una visita guiada al museu amb dansa que tindrà lloc el dissabte 13 de maig a les 12h, amb la col·laboració de la Gemma Güell, ballarina i professora de dansa, que realitzarà petites performances d’improvització a les diverses sales . A les 18h el museu oferirà una visita guiada de la mà dels guies especialitzats on es podrà conèixer l’exposició permanent del museu, recentment renovada amb noves projeccions audiovisuals. El mateix dissabte 13 a les 20h tindrà lloc una visita teatralitzada i a les 21.30h es podrà gaudir de nou de la visita guiada amb dansa.

El diumenge el museu continuarà amb al Jornada de Portes Obertes de 10 a 14h i una visita teatralitzada a les 12h.

Programa de ràdio en directe des del Museu Pau Casals

El dijous 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el programa de RNE “De boca a orella”, presentat per la periodista Sílvia Tarragona, s’emetrà en directe des de la sala Polivalent del Museu Pau Casals. Per assistir-hi com a públic es necessari fer reserva prèvia al c/e a museu@paucasals.org o el telèfon 977 68 42 76.

Totes les activitats tenen aforament limitat i és necessari treure entrades prèviament a través de la seva compra mitjançant del següent enllaç: https://ticketsonline.paucasals.org

També et pot interessar

Comentaris