Berenguer Montserrat ofereix un recital d’orgue, aquest dissabte a la basílica de Santa Maria

10/05/2023 - 18:50h

És el concert de final de grau amb una actuació a Vilafranca i i el 7 de juny a la basílica de Montserrat

El jove organista vilafranquí Berenguer Montserrat oferirà el seu recital de final de grau als orgues de Santa Maria de Vilafranca i de Montserrat. Organista de la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, Montserrat està actualment finalitzant els estudis del grau d’orgue a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), sota el mestratge d’Óscar Candendo. El 7 de juny realitzarà el seu recital final de grau a l’orgue de la basílica de Montserrat però com a prèvia, oferirà el mateix programa en un concert a l’orgue de Santa Maria de Vilafranca, aquest dissabte, a les 18:30.

El programa, amb un durada aproximada de 55 minuts, consisteix en 3 grans obres emblemàtiques del repertori organístic: Preludi i fuga en mi major (BWV 566) de Johann Sebastian Bach, Fantasia coral sobre Wie schön leucht’t uns der Morgenstern, op. 40 nr. 1, de Max Reger i Prélude, Adagio et Choral Varié sur le thème de Veni Creator, op. 4, de Maurice Duruflé.

Nascut a Vilafranca del Penedès el 1995, és graduat en Enginyeria Informàtica per la Universitat de Barcelona. Inicia els estudis d’orgue amb amb Jonatan Carbó participant també en classes d’orgue impartides arreu del país amb destacats organistes internacionals. Actualment cursa els estudis superiors d’orgue a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) sota el mestratge d’Óscar Candendo i en col·laboració amb la Hochschule für Musik und Dartellende Kunst Stuttgart amb Nathan Laube.

Ha tocat en destacats cicles com el «Bachcelona» i ha sigut guardonat amb el primer premi ex aequo en el Concurso Nacional de Órgano «Francisco Salinas – VIII Centenario de la Catedral» a Burgos el 2021.

Col·labora activament en la recuperació del patrimoni organístic i litúrgic de compositors locals i és cofundador de l’Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca, dedicada a la conservació dels instruments de la zona i a la divulgació de la música per a orgue.

L’actuació de l’organista es podrà seguir a través d’una gran pantalla instal·lada a la nau. Al concert hi col·laboren l’ESMUC, les Parròquies de Vilafranca i el gabinet jurídic Advocatium. L’accés al concert és lliure amb taquilla inversa pel manteniment de l’instrument.

També et pot interessar

Comentaris