Jordi Bertran pregona el 75è aniversari dels Castellers de Vilafranca

10/05/2023 - 11:14h

El pregó i la recepció institucional a l’Ajuntament de Vilafranca inauguren els actes per celebrar l’efemèride

Aquest 2023 els Castellers de Vilafranca celebren el 75è aniversari de la colla, que va actuar per primera vegada el 14 de setembre del 1948 a Sant Cugat Sesgarrigues. Per celebrar aquests 75 anys, els de la camisa verda han organitzat tot un seguit d’actes que van tenir el seu tret de sortida oficial dissabte passat, amb el pregó i la recepció institucional a l’Ajuntament de Vilafranca a càrrec de l’alcalde i dels regidors del consistori. 

El gestor cultural tarragoní Jordi Bertran va ser l’encarregat de fer el pregó del 75è aniversari de la colla. Va ser a les 7 de la tarda en un Auditori del Vinseum ple a vessar, que va comptar amb l’assistència, entre d’altres, dels excaps de colla i expresidents, i d’un bon gruix de castellers de Soca-rel, així com també de les fornades més joves de la colla. En el pregó, Bertran va recordar totes les gestes de la colla i tots els seus caps de colla a través de la construcció simbòlica d’un 3 de 10 amb folre i manilles. En acabar, la colla li va fer entrega d’una reproducció del cartell del 75è aniversari, obra de l’escultor i artista barceloní Jaume Plensa.

Podeu llegir el pregó íntegra en aquest enllaç

A continuació, els actes es van traslladar a l’Ajuntament de Vilafranca, on al Saló de Plens s’hi va fer la recepció institucional. Per part de l’ajuntament, la va encapçalar l’alcalde, Pere Regull, i, per part de la colla, el president, Carles Mata, i el cap de colla, Sisco Benet. A l’acabar, els Verds també van fer entrega al consistori d’una reproducció del cartell de Jaume Plensa, mentre que el consistori va regalar a la colla el quadre “Aleta de Sant Miquel”, de l’artista vilafranquí i casteller de la colla, Jordi Masó.

La jornada va acabar amb un sopar popular amb unes 300 persones a la Plaça Jaume I i el final de festa amb el Dj John Jacobsen que també va omplir la mateixa plaça.

El proper acte destacat del 75è aniversari dels de Cal Figarot serà el proper dissabte 20 de maig, amb el concert d’un dels grups més destacats del panorama musical del país, The Tyets. El cartell el completa el grup de versions Banda Neon i els vilafranquins La Cara B. El concert començarà a dos quarts d’11 de la nit a l’aparcament del camp de fubtol de l’Espirall.

Actuacions castelleres

Pel que fa a les actuacions del passat cap de setmana els verds es van desplaçar fins a Torrelles de Llobregat, en concret a Catalunya en miniatura on hi van estrenar el primer pilar de sis de la temporada. A banda també hi van fer el 4d7a, 4d8, 3d8, id td8f, td7, 5d7, i 4 pilars de 4. Aquest diumenge hi ha actuació de Fires de Maig a la plaça de la Vila juntament amb Xicots de Vilafranca en una diada a l’antiga.

També et pot interessar

Comentaris