El CineClub Vilafranca guanya el XV Premi Salvador Armendares que atorga Esquerra Republicana

04/05/2023 - 12:00h

El jurat de l’edició del 2023 ha estat format per Quim Jubert, Ariadna Caballero, Pep Fos i Iolanda Olmos, representants de la societat civil de Vilafranca

Reivindicar els valors republicans i recuperar la memòria històrica del període republicà a Vilafranca, aquests són els objectius del Premi Salvador Armendares que organitza anualment Esquerra Republicana. En l’edició d’aquest 2023 el jurat ha decidit guardonar a CineClub Vilafranca, per la seva trajectòria en l’impuls cultural i del cinema de Vilafranca.

El jurat de la XVa edició ha estat format per l’activista cultural i llibreter Quim Jubert, per la periodista Ariadna Caballero, per Pepe Fos implicat en entitats esportives i per la restauradora Iolanda Olmos.

Cineclub Vilafranca, 55 anys de cinema

El jurat ha valorat la trajectòria de 55 anys anys de l’entitat i el privilegi que significa per Vilafranca tenir una entitat que gestiona dues sales de cinema de màxima qualitat i que potencia les versions originals amb la Zazie i que des del mes de juny del 2022 també ha recuperat el Kubrick.

El jurat també ha valorat tota l’activitat entorn a les escoles, la relació amb altres accions que es duen a terme a la ciutat com el Festival Most, les sessions d’òpera i dansa… entre d’altres.

“Un honor, i visca el cinema!”

Per la seva banda Jaume Felipe, president del CineClub ha agrait al jurat i a ERC l’atorgament d’aquest premi que reforça la seva aposta per un espai de cinema potent i de qualitat a la ciutat. Felipe ha repassat les dades on l’any passat més de 30.000 persones van ser usuaris de les sales de cinema remarcant que “són 30.000 persones que no han hagut de marxar a fora Vilafranca per veure cinema, només per això ja val la pena”. Felipe també va agrair als treballadors que fan possible que les sales de cinema obrin i permetin tenir aquest fet cultural a la ciutat.

També et pot interessar

Comentaris