Vilobí i República denuncia compres iŀlícites de l’alcalde a la seva empresa familiar

27/04/2023 - 20:00h

Francesc Xavier Edo ha assegurat que no té intenció de dimitir perquè fer-ho seria “donar la raó” als que l’acusen

El grup municipal Vilobí i República, encapçalat per Josep Maria Flores, ha denunciat aquest dimecres que l’alcalde de la població, Francesc Xavier Edo, ha gastat “de forma irregular”, des de l’any 2007, 33.000 euros de les arques municipals en compres a la seva empresa familiar. Segons Vilobí i República, les despeses s’han fet per adquirir embotits, botifarres, lots de Nadal o serveis de càtering destinats a festes populars i a la llar d’infants municipal.

Vilobí i República ha denunciat públicament els fets després de rebre, aquest dilluns, un informe del secretari de l’Ajuntament que certifica que l’empresa familiar de l’alcalde consta com a subministradora habitual de l’Ajuntament. Des del partit han recordat que la llei prohibeix que cap càrrec electe ni els seus familiars de primer o segon grau poden contractar ni prestar serveis a l’empresa familiar que representen.

Josep Maria Flores ha explicat en roda de premsa que van tenir coneixement del cas el juny del 2022. En aquell moment es va demanar informació al consistori, però no ha estat fins a principi d’aquest any que se’ls ha lliurat.

De fet, el 13 de marc el grup va portar aquesta qüestió al ple, i Flores ha assegurat que Edo va admetre les compres, però va assegurar que “no sabia que ho podia fer, i va afegir que no hi tornaria”. “No dubtem de la paraula de l’alcalde, però actuacions com aquesta degraden la classe política”, ha lamentat el cap de llista de Vilobí i República.

El grup ha demanat responsabilitats polítiques a l’alcalde, consideren que la seva dimissió seria encertada, i depenent de la resposta, es reserva el dret de posar la informació a disposició de l’autoritat judicial.

Francesc Xavier Edo ha respost a les acusacions de Vilobí i República explicant que les compres d’alimentació que consten a l’històrial de factures de l’ajuntament es van encarregar des de la comissió de festes, i que no va ser fins el 2010 que ell va començar a treballar a l’empresa familiar.

“Jo no he comprat mai res a l’empresa on treballo, només m’he limitat a signar les factures que es passen en junta de Govern”, ha dit Edo. L’alcalde ha explicat que és propietari d’un 0,8% de l’empresa familiar, i que la llei estableix que el llindar per no poder mantenir relacions comercials amb el consistori és del 10%.

Edo ha assegurat que no té intenció de dimitir, perquè fer-ho suposaria “donar la raó” als que l’acusen d’haver gastat diners de forma il·licita. L’alcalde es qüestiona perquè el grup que encapçala Flores ha denunciat els fets a la premsa “i no davant la justícia”, i critíca que no comparteix “aquest estil de fer política, que a Vilobí feia anys que no existia”. Edo es reserva el dret d’emprendre accions contra els que l’han acusat.

Comentaris