Eva Baltasar, entre els sis finalistes al Booker Prize 2023 per ‘Boulder’

Primer pla de l’autora de ‘Boulder’, Eva Baltasar, al centre de Barcelona, el 20 de març del 2022 (horitzontal)
18/04/2023 - 21:07h

Guadalupe Nettel, Maryse Condé, Georgi Gospodinov, Cheon Myeong-Kwan i GauZ també aspiren al premi

L’escriptora Eva Baltasar ha estat seleccionada entre els sis finalistes al Booker Prize 2023 per ‘Boulder’ (Club Editor), el reconegut guardó a la millor obra de ficció internacional traduïda a l’anglès. Baltasar va ser nominada per ‘Boulder’ per oferir una “prosa fràgil i bella” en una saga antiga. Els altres finalistes són ‘Whale’, de Cheon Myeong-Kwan; ‘The gospel acoording to the new world’, de Maryse Condé; ‘Standing heavy’, de GauZ; ‘Time shelter’, de Georgi Gospodinov, i ‘Still born’, de Guadalupe Nettel. El guanyador es donarà a conèixer el 23 de maig en un acte a l’Sky Garden de Londres.

L’escriptora Leila Slimani ha anunciat els sis finalistes al Booker Prize 2023 i ha destacat que són novel·les atrevides i subversives.

Baltasar és finalista de l’International Booker Prize per Boulder, publicat en anglès a l’editorial londinenca And Other Stories i traduït per Julia Sanches. “No hi cabem a la pell d’alegria”, ha destacat en un comunicat Club Editor.

L’editorial ha recordat que ‘Boulder’ va sortir el març de 2020 i des de llavors se n’han venut més de vint mil exemplars en català i ha estat traduït a l’anglès, el castellà, el francès, l’italià, l’alemany, el danès, el grec, l’holandès, l’eslovè i el gallec. També va guanyar el premi Òmnium de novel·la 2020 i va quedar finalista del premi Les Inrockuptibles 2022.

Els altres finalistes

També aspiren al guardó ‘Whale’, de Cheon Myeong-kwan, traduït per Chi-Young Kim; ‘The Gospel According to the New World’, de Maryse Condé, traduït per Richard Philcox; ‘Standing Heavy’ de GauZ, traduït per Frank Wynne; ‘Time Shelter’, de Georgi Gospodinov, traduït per Angela Rodel, i ‘Still Born’, de Guadalupe Nettel, traduït per Rosalind Harvey.

El Booker Prize 2023 busca la millor obra de ficció internacional traduïda a l’anglès, seleccionades entre les que s’han publicat al Regne Unit o Irlanda entre l’1 de maig de 2022 i el 30 d’abril de 2023.

El febrer del 2021 aquest setmanari va entrevistar aquesta vilafranquina.

També et pot interessar

Comentaris