‘Un concert a la Casa Blanca’ passa per Vilafranca i Llorenç del Penedès

06/04/2023 - 13:36h

L’obra al voltant d’un diàleg entre Pau Casals i Kennedy arriba dissabte al Teatre Casal de Vilafranca, i diumenge a la Cumprativa de Llorenç del Penedès

Què es van dir Pau Casals i J. F. Kennedy el 1961, i què s’haurien volgut dir? Amb aquesta premissa, els actors Roc Esquius, Mingo Ràfols i Mercè Pons fan realitat una proposta de Jordi Roigé, dirigida per Llorenç Rafecas, i exploren l’hipotètic diàleg que van tenir mestre i president durant una hora, abans que Pau Casals oferís un concert a la Casa Blanca, convidat per Kennedy.

Des de l’exili, el músic manté la seva lluita per la pau al món i la tornada de la democràcia a Espanya, mentre que Kennedy és la peça clau per evitar que esclati la Guerra Freda i esquitxi tot el planeta. Després de l’estrena al Vendrell aquesta producció, impulsada per la Federació d’Ateneus de Catalunya i la Xarxa de Teatres i Ateneus de Catalunya (XTAC) arriba dissabte, a les 20.30h, al Teatre Casal de Vilafranca i l’endemà diumenge, a les 22h a la Cumprativa de Llorenç del Penedès.

“Un concert a la Casa Blanca” es representarà per diferents teatres de la XTAC fins al mes d’octubre, mes en el qual es compliran 50 anys de la mort de Pau Casals. Així, aquesta tria pretén recordar el mestre i el seu missatge humanista, artístic i de pau, especialment en un context en què l’amenaça de guerra global i nuclear torna a ser sobre la taula.

També et pot interessar

Comentaris