L’empresa catalana Munich dissenya les vambes del 75è aniversari dels Castellers de Vilafranca

29/03/2023 - 12:40h

Els Verds tenen diumenge la primera sortida amb la previsió d’estrenar castells de vuit pisos

Els Castellers de Vilafranca han presentat aquesta setmana les vambes del 75è aniversari. “Volíem tenir una vamba exclusiva per al nostre aniversari”, ha explicat el president de la colla, Carles Mata. Així, la reconeguda empresa catalana de vambes Munich serà l’encarregada de fer-ne un disseny exclusiu per a l’efemèride. Un vamba on el color verd predomina però que també juga amb els diferents colors que té un casteller: el verd casteller de la camisa, el negre de la faixa, el blanc dels pantalons i el vermell del mocador. El calçat es complementa amb el logotip del 75è aniversari, a la llengüeta i a la banda posterior el de la colla.

Les vambes sortiran a un preu de 75 euros, 65 pels socis de la colla. De moment no hi ha estoc i la manera per adquirir les sabates serà fent un encàrrec. Així, la botiga de la colla disposarà de diferents models per poder-les provar i fer-ne la comanda. Està previst que en un termini d’uns 45 dies es podran tenir les vambes físiques. Les talles aniran de la 36 a la 46. També en el tema de marxandatge la colla ha presentat les dues dessuadores en honor al pilar de nou amb un disseny que marca amb xifres la quantitat de persones que formaven els diferents pisos de l’estructura i que van bastir aquest castell que fins aquell moment era inèdit. Seran de color gris i negre i es vendran a 29,50 euros pels socis.

David Barneda de l’empresa Munich ha explicat que les vambes seran fabricades a Vilanova d’Espoia. “Penso que ha sortit una sabata molt xula”. El model serà unisex i s’emmiralla en un que l’empresa va fer en homenatge al corredor català Valentí Massana. Munich és una empresa multinacional que fabrica milions de sabates a l’any i exporta arreu del món.

De la seva banda el cap de colla, Sisco Benet, ha ressaltat que per la colla és “un plaer i un honor que una empresa contrastada i líder al país hagi acceptat fer una vamba de la colla castellera”.

Després de l’actuació d’aquest passat dissabte a Cal Figarot on els de la camisa verda van fer castells de set ara, aquest diumenge al migdia, tenen la primera sortida de la temporada al mercat de Vic amb la intenció d’estrenar els castells de vuit pisos. Ho faran al costat dels Sagals d’Osona i els Xics de Granollers.

També et pot interessar

Comentaris