L’equip infantil femení de l’Escola Esportiva de Castellví jugarà un torneig internacional a Finlàndia

28/03/2023 - 15:20h

Es la segona vegada que l’entitat participa en aquesta cita

L’equip infantil femení de l’Escola Esportiva Municipal de Castellví de la Marca participarà entre el 7 i el 9 d’abril en el Torneig de Pasqua de Lahti, a Finlàndia. Es tracta d’una reconeguda cita anual del bàsquet de base finlandès i per la formació penedesenca és una gran oportunitat de mesurar el seu nivell competitiu.
Es la segona vegada que l’EEM Castellví participa a la cita de Lahti. L’any 2019 ja hi va anar amb dos equips, però la pandèmia va frenar la intenció inicial d’anar-hi cada any. Ara s’ha reprès el contacte i el Castellví repeteix presència.

Albert Esteve, l’inspirador de la iniciativa, assenyala que “la idea inicial era buscar un premi per a les jugadores de l’entitat. El 2018 vàrem estar buscant torneijos i competicions que s’adaptessin a aquestes característiques, i vàrem trobar l’opció de Lahti”.

Després de posar-se en contacte amb el club escandinau i concretar un acord, va arribar el primer viatge el 2019 i ara, quatre anys més tard, arriba el segon. “La relació amb el club de Lahti és molt fluïda”, afegeix. El primer equip del club, per cert, juga a la màxima categoria del bàsquet finès.

Les jugadores de l’EMM Castellví han editat un video en el que es presenten i, a més, pronuncien algunes paraules en finès, un aspecte molt ben valorat al país encandinau. Estaran a Lahti la setmana que ve, Mariya Bilchyk, Aina Júlia, Elia Montalà, Ariadna Carreras, Aina Retamal, Irene Joyanes, Núria Gabà, Abril Mas, Ada Ledesma i Martina Mestres. El cos tècnic el formaran Abril Coral, Farners Gabà, Guillem Vinyes-Miralpeix i Albert Esteve. L’expedició penedesenca marxarà el dia 5 i tornarà a casa el dilluns dia 10.

També et pot interessar

Comentaris