El CCBP presenta una ruta per viure l’experiència dels pastors d’ovelles i promocionar el Baix Penedès

15/03/2023 - 17:10h

‘Transhumant 2023’ s’estrenarà el 15 d’abril i recorrerà antics camins ramaders entre la Bisbal del Penedès i el Montmell

L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) ha presentat aquest dimecres al matí la “Transhumant 2023”, una nova activitat turística, cultural i enogastronòmica que vol esdevenir anual per descobrir el Baix Penedès a través de les antigues carrerades ramaderes.

L’activitat, que es celebrarà el proper 15 d’abril amb inici a la Bisbal del Penedès, consisteix en recórrer un camí ramader de 16 quilòmetres endinsant-se per paisatges gairebé oblidats acompanyant un pastor i el seu ramat de més de 200 ovelles.

Durant el recorregut el pastor anirà fent explicacions per posar en valor la memòria històrica del territori i viure l’experiència transhumant.

L’activitat es podrà fer en dues modalitats, una llarga de 16 Km i 600 metres de desnivell pels que tinguin ganes de viure una jornada intensa i una més curta de 7km i 350 metres de desnivell.

Tot seguit es donen les dades de les dues propostes.

-Ruta llarga de la Bisbal del Penedès a Can Marlès: sortida a les 8:00h. 16km de recorregut i 600m de desnivell. Esmorzar a la Joncosa i dinar a Can Marlès. Tornada de Can Marlès a la Bisbal en autobús. Per inscripcions a la ruta llarga, cal entrar en aquest enllaç: https://runedia.mundodeportivo.com/carrera/transhumant-2023-2023/202353357/

-Ruta curta de la Joncosa a Can Marlès: Sortida a les 10:30h aprox. 7km de recorregut i 350m de desnivell. Dinar a Can Marlès. Tornada a la Joncosa amb autobús. Les inscripcions a la ruta curta es fan al següent enllaç: https://runedia.mundodeportivo.com/carrera/transhumant-curta-2023-2023/202353359/

Aquest esdeveniment turístic, organitzat per l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal i l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, vol donar a conèixer tot el que envolta la cultura dels pastors del Penedès i, alhora, descobrir paisatges i gaudir amb propostes gastronòmiques de cuiners locals i vins del territori.

El preu de la inscripció és de 45 euros la ruta llarga i inclou esmorzar, dinar, transport de tornada amb bus i samarreta commemorativa de regal. Les inscripcions son limitades a 150 participants.

També et pot interessar

Comentaris