Necessitar menys energia és el primer pas per aconseguir un habitatge més sostenible

15/03/2023 - 18:08h

FECA recomana parar atenció a la demanda energètica que tindrà el nostre habitatge abans de construir-la o reformar-la i com mantindrà els nivells de confort tot l’any

Actualment, l’eficiència energètica dels habitatges ja no només és una tendència sinó una necessitat, tant mediambiental com econòmica. Per aquest motiu, cada vegada hi ha més empreses de materials de construcció que aposten per solucions més verdes i sostenibles, així com, persones amb una sensibilitat i un interès major per aconseguir el mínim consum energètic als seus habitatges.

No obstant això, sovint la preocupació per assolir la màxima eficiència energètica arriba massa tard.

Per això, des de FECA recomanen que abans de fer qualsevol reforma o construcció, s’inverteixi a fer un estudi per calcular el consum que tindrà l’habitatge en el futur.

“De la mateixa manera que quan comprem un cotxe, volem saber el consum d’aquest a una velocitat de 100 km/h, hem de saber quin consum d’energia necessitarem per mantenir el confort de casa nostra”, explica Manel Velasco, de FECA. I afegeix que, “l’estalvi energètic no està renyit amb el confort, però cal un bon disseny de l’obra per part de l’arquitecte/a i també, una bona execució per part de l’empresa constructora”.

Si a més d’eficiència energètica, es vol fer un pas més enllà en termes de sostenibilitat i medi ambient, es pot apostar per materials de construcció ecològics.

CONSTRUÏM EN VERD AMB FECA:
Qui més energia estalvia és qui menys en necessita

Com diu el refrany, prevenir és millor que curar. Si estàs pensant a fer reformes o t’estàs construint una casa, és el moment de parar i pensar. Dedicar temps a analitzar com és la teva vida a casa t’ajudarà a calcular el consum d’energia que necessites i, en el futur, a estalviar sense perdre la sensació de confort.

En aquest capítol de “Construïm en verd” de Feca, entendrem per què és important fer un bon disseny i execució de l’obra si volem aconseguir la màxima eficiència energètica al nostre habitatge. En parlarem amb Manel Velasco i Pere J. Vallès de FECA, l’empresa vilafranquina que aposta cada vegada més per proveïdors de materials de construcció sensibles al medi ambient i amb la voluntat de ser més sostenibles. Tornarem a parlar d’un tema clau per a l’estalvi energètic, els sistemes d’aïllament. En aquesta ocasió, però, coneixerem algunes solucions que podem aplicar nosaltres mateixos, sense la instal·lació per part de professionals. També entendrem per què estalviar energia no està renyit a la sensació de confort de casa nostra.

Comentaris