Premi a la trajectòria per a Marina Rossell

13/03/2023 - 12:30h

Els Premis Enderrock reconeixen la figura de la cantant penedesenca per una carrera de prop de cinc dècades

L’Auditori de Girona va acollir dijous passat la gala de la 25a edició dels Premis Enderrock, els premis de la música catalana. Al llarg de l’acte es van lliurar una vintena de guardons corresponents als premis de la crítica i la votació popular –pop-rock, cançó d’autor, músiques urbanes i folk. Destaca en l’apartat de les categories d’honor el reconeixement fet a la cantant Marina Rossell per la seva trajectòria.
Marina Rossell i Figueras (Castellet i la Gornal, 17 de gener de 1954) va ser una figura clau de la segona generació de la Nova Cançó i entre el seu repertori s’hi troben tant cançons tradicionals clàssiques catalanes com havaneres i cançons pròpies. Al llarg de prop de cinc dècades, la cantant penedesenca ha adaptat els poetes catalans, les cançons tradicionals i els referents de la cançó francesa, aconseguint projectar-se arreu d’Europa.

Rossell ha enregistrat més de 20 discos, entre els quals: Penyora (1979), Premi Fotogramas de Plata, treball que la va fer molt popular i que incloïa el tema ‘La Gavina’.
Altres dels seus èxits són Bruixes i Maduixes, Millor Disc Català de l’Any 1980; Rosa de foc, Premi Ràdio 4. Cos meu recorda, Barca del temps, disc d’Or; Cinema Blau, Marina i Ha plogut, el seu primer disc en castellà i que va tenir molt èxit a tot l’Estat espanyol i a Iberoamèrica.
La cantant ha col·laborat i gravat amb multitud d’autors i intèrprets, entre els quals Georges Moustaki, Montserrat Caballé, Miguel Poveda, Tete Montoliu o Luis Eduardo Aute

També et pot interessar

Comentaris