Gairebé 2.000 alumnes de 1r a 4rt de primària de les escoles de Vilafranca gaudiran de nou de la Fira Musical escolar

13/03/2023 - 09:30h

Són un total de 126 audicions de petit format, una activitat de sensibilització musical que des de fa 23 anys organitza i gestiona el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca

Fins aquest dimarts 14 de març, tindrà lloc en algunes aules de l’Escola Arsenal i a l’església de la Trinitat la Fira Musical escolar. Són un total de 126 audicions de petit format adreçades a gairebé 2.000 nens i nenes que cursen de 1r a 4t de primària de les 10 escoles de Vilafranca. També l’alumnat de l’Escola Delta-L’Espiga participa en aquesta activitat.

La Fira Musical és una activitat de sensibilització musical que des de fa 23 anys organitza i gestiona el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca amb la col·laboració del professorat de música de les escoles que hi participen. El projecte és força ambiciós i preveu una programació que s’aplica al llarg de quatre cursos escolars. Cada curs es dissenya un paquet de tres audicions, cada una d’elles amb instruments musicals d’una determinada família. Amb això s’aconsegueix que en acabar els quatre primers cursos de primària,  els nens i nenes de les escoles de la vila hagin participat en un total de dotze audicions diferents -tres per any-  aconseguint un coneixement molt vivencial d’un gran nombre d’instruments i l’experimentació de la música en directe.

Els continguts de les diferents audicions es treballen amb el professorat de música de les escoles abans que tingui lloc l’activitat.  Això fa que es pugui realitzar un treball previ a l’aula per conèixer els diferents instruments que els alumnes podran escoltar i veure en visitar la Fira Musical. Però el treball no s’acaba aquí, ja que, en finalitzar l’activitat i un cop a l’aula, es continuen treballant tots els aspectes que s’han observat a la Fira Musical.

3 audicions

Enguany, la proposta que s’ha dissenyat consta de 3 audicions:

Instruments de corda fregada (violí, viola, violoncel i contrabaix), a càrrec de Núria Bertran, Jaume Safont, Anna Godoy, Felipe Contreras i Eduard Arribas.

Quartet de flautes de bec a càrrec d’Andreu Roca, Neus Llorens, David Campelo, Ester Juanmartí, Anna Manzano i Laia Galofré.

Orgue, a càrrec de Berenguer Montserrat i Josep Palau.

Aquests músics, molts d’ells penedesencs, disposen d’una àmplia experiència en el camp de la docència, ja sigui com a mestres en alguna escola o impartint tallers dels diferents instruments.

També et pot interessar

Comentaris