Lluís Milà i Ramon Maria Calderé encaren el repte d’aconseguir la permanència del FC Vilafranca

10/03/2023 - 13:16h

Aquest diumenge debuten al municipal enfront el Peralada (12 hores)

El vilafranquí Lluís Milà com entrenador i l’exjugador del FC Barcelona a la dècada dels anys 80 del segle passat, Ramon Maria Calderé, com a director esportiu, han agafat les regnes del FC Vilafranca amb l’únic objectiu d’aconseguir la permanència a Tercera Federació. Després de la presentació oficial, els dos nous responsables tècnics de l’equip ja van treballar amb la plantilla i van dirigir el primer entrenament pensant en el duel de diumenge davant el Peralada.

Lluís Milà va explicar que “quan vaig rebre la trucada del Vilafranca fa uns dies, no podia dir que no. Sóc d’aquí i sempre m’havia fet il.lusió la possibilitat d’entrenar al club”. Sobre les dificultats que suposa assumir el repte de la permanència amb només 7 jornades per davant, Milà va assenyalar “estic plenament convençut que hi ha plantilla suficient per sortir d’on estem. Hem vingut a treballar al Vilafranca perquè estem segurs que podem tirar endavant la temporada”. Milà ja va formar part de l’organigrama del FC Vilafranca la campanya 1996/97 com a preparador físic.

Per la seva banda, Ramon Maria Calderé, va especificar que “arribo com a director esportiu, però, com és obvi, amb dos mesos de competició per davant, poca feina en aquest sentit podré fer. Em dedicaré a ajudar en el que pugui al Lluís amb la idea de quedar-nos a Tercera i, si hi ha la possibilitat, començar a pensar en la propera temporada”. Va explicar que diumenge passat va presenciar el duel al camp de la Pobla de Mafumet (2-0) i que allà va veure “bé” a l’equip, malgrat que a darrera hora va patir un enfonsament físic.

Sobre la continuïtat de la parella Milà-Calderé en el futur, Manel Ortiz, membre de la junta quadribarrada i futur president de l’entitat a partir del juny, va especificar que “han signat per dos mesos amb l’objectiu de certificar la permanència. El que vingui o passi després, ja ho veurem”.

Lluís Milà i Ramon Maria Calderé han fet tàndem en els últims anys en diferents clubs catalans com ara el Santboià, la Montañesa o, més darrerament, el Tàrrega. A nivell individual, les seves respectives trajectòries com a tècnics són molt dilatades. Milà, per exemple, va fer funcions de segon entrenador fent parella amb José Mari Bakero al Lech Poznan polonès. També ha estat com a preparador físic o segon entrenador a la Reial Societat, Juan Aurich (Perú) o als clubs algerians del Paradou o Arreridj.

El camí de Calderé a les banquetes és més que ampli. El FC Vilafranca és el seu 20è club com a tècnic. Cornellà, Gavà, Ceuta, Burgos, Salmantino, Olot, Reus Deportiu, Palencia o Teruel han estag alguns dels seus destins. La darrera experiència va ser exòtica a les files del club dominicà del Jarabacoa.

També et pot interessar

Comentaris