Els Castellers de Vilafranca tornen a participar al descens de traineres del riu Oria, al País Basc

07/03/2023 - 15:56h

Correran en la categoria de veterans un traçat de 4 mil metres

Els Castellers de Vilafranca prendran part aquest dissabte en l’edició d’enguany del descens de traineres del riu Oria. La prova és una de les més emblemàtiques del calendari de traineres del Pais Basc i cada any reuneix desenes d’embarcacions i milers d’espectadors, al llarg del recorregut pel riu. El descens es realitza als voltants de la població d’Orio (Guipúscoa).

Els vilafranquins partciparan a la categoria de veterans, cobrint un traçat de 4 mil metres de llargada. Al capdavant de l’expedició penedesenca hi serà l’antic cap de colla i remer, Toni Bach. Estarà acompanyat per Ernest Gallart, Fèlix Díaz-Prieto, Sergi Díaz, Miquel Campesino, Josep Anton Bernaus, Xavier Escribà, Bru Martinell i Arnau Martí com a membres de la colla i Anna Rosa Bou, de Blanes, Sergi Fontdeglòria, de LLoret i Jordi Pujades, de Figueres, com aficionats. Com a timoner hi serà el basc i també membre dels Castellers, Jon Agirresarobe.

La colla ja va participar al descens el 2015. En aquella ocasió es va cobrir el recorregut en 19 minuts i ara, un dels objectius dels vilafranquins, és rebaixar aquesta marca. També es vol superar alguna de les embarcacions participants, en especial una tripulació de Torredembarra que ha confirmat la seva assistència.

La tripulació dels Castellers ha dut a terme diverses sessions d’entrenaments durant els últims dos mesos. Lloret, Empuriabrava, Segur de Calafell i el passat cap de setmana, Badalona, han estat els escenaris elegits per aquest treball previ de preparació. Les sessions s’han realitzat en llaguts, però el passat diumenge a Badalona ja es va fer servir, per primera vegada, una trainera.

El descens de l’Oria, a més de la categoria de veterans, té la carrera sénior que és la que congrega més participació i més seguiment mediàtic. Es disputa sobre un recorregut de 6 mil metres. L’equip local d’Orio, el Club Remero Olímpico Orio, és un dels favorits per aconseguir el triomf absolut.

També et pot interessar

Comentaris