221 persones vulnerables accedeixen a Cal Bolet i l’Auditori gràcies al programa Apropa Cultura

02/03/2023 - 10:52h

Teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus obren les seves portes perquè aquests col·lectius tinguin accés a la seva programació habitual

Apropa Cultura és un projecte que impulsa l’accés a un ampli ventall d’espectacles i activitats culturals a preus accessibles per a persones en risc d’exclusió social o amb discapacitat. Teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus obren les seves portes perquè aquests col·lectius tinguin accés a la seva programació habitual. A més, s’organitzen formacions i activitats per crear espais de diàleg entre l’àmbit social i cultural.

El Teatre Municipal Cal Bolet i l’Auditori Municipal Maria Rosa Juncosa de Vilafranca formen part de la Xarxa Apropa Cultura com a equipaments de programació cultural que faciliten l’accés a la cultura a les persones en situació de vulnerabilitat de la mà de les entitats socials per tal que aquestes puguin complir els seus objectius d’inclusió, acompanyament i transformació social.

L’any 2022 a Vilafranca del Penedès, 221 persones de 25 entitats socials que aborden situacions de vulnerabilitat i de discapacitat s’han beneficiat del programa Apropa Cultura.

Des de 2011

L’Ajuntament de Vilafranca va adherir-se al projecte l’any 2011. Durant aquest 12 anys, han participat un total de 35 entitats socials de Vilafranca del Penedès i rodalies. Cada temporada, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès convoca totes les entitats adherides a la plataforma i es posa en contacte amb les que poden ser públic potencial per explicar tota la programació i les activitats paral·leles. Amb aquest acompanyament, l’entitat pot sol·licitar l’espectacle que s’adeqüi més a les seves necessitats.

També et pot interessar

Comentaris