Entra en vigor la gratuïtat de l’autopista C-32 al Baix Penedès

El peatge a l’accés de Calafell. (Foto: Ajuntament)
02/03/2023 - 10:00h

Des d’aquest dijous ja no cal pagar pels trajectes interns d’anada i tornada en 24 hores

El Departament de Territori de la Generalitat ha posat en marxa aquest dijous, 2 de març, la gratuïtat del peatge de l’autopista C-32 en el tram que discorre per la comarca del Baix Penedès, pels viatges interns entre les sortides del Vendrell i Cubelles (Garraf). Recordem que aquest descompte del 100% s’aplicarà en viatges recurrents, és a dir trajectes d’anada i tornada entre mateixos accesos a l’autopista Pau Casals que es facin en el termini de 24 hores.

S’hi podran acollir tot tipus de vehicles, ja siguin motos, turismes o camions de gran tonatge i la gratuïtat s’aplicarà tots els dies de l’any. Els beneficiaris seran els vehicles que facin trajectes entre l’enllaç 2 (El Vendrell Oest) i l’enllaç 13 (Cubelles accés) i a les barreres de Cubelles accés i Calafell accés.

Per a beneficiar-se de la gratuïtat, els conductors hauran de descarregar-se l’aplicació gratuïta Awai, disponible per a IOS i Android, o bé hauran de disposar del sistema de telepeatge (sistema VIA T).

Segons el Departament de Territori, l’objectiu d’aquesta bonificació en els peatges de la C-32 és convertir aquest tram de l’autopista en una ronda gratuïta per a desplaçar els vehicles que actualment circulen per la C-31, una via que travessa els municipis de Calafell, Cunit i Cubelles i que registra una mitjana d’uns 22.000 vehicles diaris. La Generalitat calcula que l’autopista atraurà un de cada 4 vehicles que actualment circulen per la C-31, és a dir, uns 5.000 vehicles. Tanmateix, estimacions fetes des del Penedès Marítim dupliquen aquesta expectativa.

A banda de la gratuïtat per als trajectes interns per la C-32 al Baix Penedès, recordem que aquest dijous també ha entrat en vigor el descompte al peatge de Vallcarca (Garraf) del 50%, superior al 40% fins ara. En aquest cas, la bonificació és per a turismes, furgons i furgonetes, de dilluns a divendres no festius, i també en viatges recurrents en 24 hores. La forma d’acollir-s’hi és la mateixa.

El Penedès Marítim reclama una C-32 gratis del tot
Gratuïtat parcial i descomptes a banda, recordem que les institucions i els agents econòmics i socials del Penedès Marítim havien celebrat en el seu dia aquesta mesura perquè era un avantatge en relació a la situació anterior i un pas més en la direcció d’aconseguir la supressió del peatge, però creuen que l’augment de l’IPC implantat el passat 1 de gener ha fet virar la situació. Així les coses, des del Penedès Marítim es reclama la gratuïtat total de la C-32, i no només pels trajectes interns al Baix Penedès.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat en aquest sentit que “la inflació dilueix les bonificacions. Estem cansats que, cada gener, aquest augment deixi en aigua de borraines uns descomptes que els ajuntaments hem arrancat suant sang”. Ferré afegeix: “La forma que això no torni a passar és que la bonificació per a viatges d’anada i tornara en 24 hores sigui del 100% en tot el traçat de la C-32”.

També et pot interessar

Comentaris