El millor pop-rock independent arriba aquest cap de setmana a Vilafranca

01/03/2023 - 15:36h

Pau Vallvé, Núria Graham, Carlota Flâneur o Ran Ran Ran, caps de cartell del festival Hivernacle

La desena edició del Festival Hivernacle arriba aquest cap de setmana a Vilafranca del Penedès amb el bo i millor del pop-rock independent fet a casa nostra. Després de dos caps de setmana de concerts inicials amb propostes com Elle León, Mattew Paul Butler o Albert Lax, ara arriba el cap de setmana per exceŀlència del festival, amb artistes de la talla de Pau Vallvé, Núria Graham o Ran Ran Ran, descobriments d’impacte com Carlota Flâneur, propostes internacionals com Golden Slumbers o Yulya Yudenich i els ja clàssics de la casa Brave Coast Djs. Una edició que transformarà la vila en la capital musical d’hivern del país.

El divendres

Fa una mica menys de dos anys, Carlota Flâneur irrompia a l’escena musical amb ‘Brains’, un primer EP en el qual mostrava de manera tímida però convincent, el seu pop tendre, ple de matisos i colors. Uns mesos després presentava la seva particular visió del ‘See you again’ de Tyler, ‘The Creator’, cançó amb la qual definitivament demostrava que allò seu era el pop en majúscules. Flâneur obrirà avui els concerts que tindran lloc a l’Auditori Maria Rosa Juncosa, a partir de les 10 de la nit.

Després d’una gira pels Estats Units, Núria Graham torna amb un disc sota el braç produït per ella mateixa i editat per la prestigiosa discogràfica americana Verve Forecast. Aquest és un nou treball que representa un canvi de rumb de la seva carrera musical fins ara. Graham s’inspira en faules imaginàries, somnis premonitoris i missatges de la natura. Els concerts de divendres acabaran amb una proposta més a l’Hivernacle de les sessions de Brave Coast Djs.

El dissabte

També a l’Auditori Maria Rosa Juncosa i a partir de les 10 de la nit actuaran Golden Slumbers, un duet d’indie folk/pop de so immaculat, harmonies angelicals i veus contagioses de bellesa i puresa nascut a Lisboa. Influenciats per Simon & Garfunkel, Laura Marling i Fleetwood Mac, el duo utilitza harmonies vocals i guitarres a les seves cançons i escriu sobre l’amor, la dinàmica familiar i la feminitat. Amb el seu segon disc, I Love You, Crystal, el grup va obtenir el suport no només dels principals mitjans de comunicació i ràdio del seu país d’origen, sinó també de les llistes de reproducció internacionals, en un disc més cristaŀlí i madur.

Pau Vallvé arriba amb un dels directes més sòlids del panorama musical actual. Amb més de 20 anys als escenaris i 18 discos sota diferents projectes artístics, ve a Vilafranca a presentar el seu nou àlbum, el setè signat amb el seu nom. La tercera actuació de demà serà la de Yulya Yudenich, que tancarà la nit de celebració de les 10 edicions de l’Hivernacle. És la líder de la banda indie Chemistry i una DJ creativa amb sets eclèctics, barrejant electro, indie i psicodèlia. El seu bagatge també com a promotora a clubs de Rússia es reflecteix en els seus sets especials, que ens transporten a l’essència de l’electro francès d’inicis de segle.

I el diumenge

I tancarà l’Hivernacle el grup Ran Ran Ran, que, de la mà d’un dels lletristes maleïts més inspirats de casa nostra, Ferran Baucells, i després de més de 10 anys, publiquen Clàssics populars, un nou treball on les seves històries crepusculars emprenen una nova volada, entre himnes pop domèstic i els paisatges més introspectius. Serà diumenge al Claustre dels Trinitaris, a les 12.

També et pot interessar

Comentaris