La CUP alerta de la partida prevista per la Generalitat i es torna a posicionar en contra del Logis Penedès

Membres de la CUP, aquest dimarts a la tarda a l’Arboç.
28/02/2023 - 20:00h

Remarca que el govern català preveu 400.000 euros per a aquest 2023, 2,5 milions d’euros el 2024 i 15 milions el 2025

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va convocar una roda de premsa aquest dimarts a la tarda a l’Arboç, amb la presència de la diputada al Parlament Laia Estrada i la regidora local Maria Mestre, entre d’altres membres de la formació política de l’esquerra independentista a la vegueria del Penedès, per alertar i mostrar la seva oposició a la dotació pressupostària de la Generalitat que faria possible la construcció del Logis Penedès, segons apunta la CUP.

La CUP critica l’acord pressupostari entre ERC i el PSC per als comptes de la Generalitat de cara a aquest 2023 -“fet a mida de les grans empreses i els rics”, ha dit la diputada Laia Estrada, que també apunta que ERC accepta els projectes de Salvador Illa (PSC) i Josep Sánchez Llibre (Foment del Treball) i s’allunya de la idea d’una Catalunya independent- i, per exemple, Maria Mestre afirma que aquest pressupost actualment en tràmit parlamentari inclou una partida de 400.000 euros “per al Logis” en terrenys entre els municipis de l’Arboç, sobretot Banyeres del Penedès i Sant Jaume dels Domenys, uns diners als quals s’hi afegirien 2,5 milions d’euros l’any 2024 i 15 milions d’euros el 2025.

L’alternativa de la CUP a projectes com el Logis seria “la promoció d’habitatge digne i un transport públic de qualitat”, ha apuntat Laia Estrada.

Mobilització ciutadana

Maria Mestre ha recordat que el projecte del Logis Penedès “ve de lluny”, de finals dels anys 90 del segle passat amb la compra de terrenys a la zona afectada i un primer projecte el 2003, però que per la mobilització ciutadana de plataformes com ‘No Fem el CIM’ “sortosament encara no s’hi ha fet res”, diu Mestre. La mateixa regidora no descarta que hi tornin ha haver manifestacions en contra d’aquest projecte.

Durant aquests anys, segons ha apuntat també la mateixa regidora arbocenca, s’han anat creant polígons industrials al Baix Penedès i actualment hi ha “l’amenaça del polígon Els Masots de la Bisbal del Penedès”, alhora que recorda l’anunci d’ERC al capdavant de la Generalitat fet l’any passat i que va apuntar que als terrenys del Logis “es faria una segona fase de l’IDIADA”. “Denunciem un canvi de cromos amb el PSC i l’amenaça de 177 hectàrees als terrenys del CIM”, ha continuat Maria Mestre.

Mestre ha afegit en la roda de premsa la proposta de l’alternativa de la CUP perquè, en comptes de macropolígons industrials o logístics, s’aposti per una “regió agroalimentària entre Barcelona i Tarragona, perquè és molt negatiu dependre de grans empreses, com és el cas del Baix Penedès, la comarca que des de fa 10 anys és la que té més atur de Catalunya, la renda més baixa i el creixement demogràfic més elevat”.

“No és rendible portar coses de la Xina, els territoris han de ser autònoms”, ha conclòs Mestre.

També et pot interessar

Comentaris