El ple del Vendrell es posiciona en contra de l’ocupació de 26 habitatges a Coma-ruga

El ple del Vendrell celebrat aquest dilluns (Foto: Ajuntament del Vendrell)
28/02/2023 - 18:30h

Aquest dilluns va aprovar una moció de Primàries que parla de demanar als Jutjats el desallotjament dels immobles del carrer dels Ocells

El ple ordinari del mes de febrer celebrat aquest dilluns a l’Ajuntament del Vendrell va aprovar per una àmplia majoria, 13 vots a favor i 7 abstencions (Som Poble-ERC, Podem El Vendrell i AVP-FIC), una moció de Primàries Catalunya per posicionar-se arran de l’ocupació de 26 habitatges del carrer dels Ocells de Coma-ruga.

En aquesta moció es demana que l’ajuntament vendrellenc prepari la documentació sobre les actuacions dutes a terme per la Policia Municipal del Vendrell arran de les ocupacions, a instància dels veïns i pares d’alumnes de l’Escola-Institut; que s’adreci als Jutjas del Vendrell per instar a la desocupació i que “impedeixi noves ocupacions i estudiï la possibilitat de dedicar-los a habitatges socials”.

Al text aprovat i segons ja havia demanat el mateix grup de Primàries setmanes enrere i abans que s’aprovés la nova llei al Parlament de Catalunya que faculta els consistoris a actuar davant els okupes conflictius en habitatges de grans tenidors, s’esmenta que les ocupacions il·legals delinqüencials són un greu problema que fa la vida impossible als veïns que la pateixen i provoca un sentiment d’impotència a molts dels ajuntaments i alcaldes perquè no tenen eines per restablir la convivència en els seus municipis.

“Els propietaris no fan res perquè són immobles propietat d’entitats financeres, fons especulatius, la SAREB, o persones jurídiques considerades grans tenidors. Aquests propietaris no actuen judicialment, i es desentenen dels problemes que generen aquestes ocupacions delinqüencials”, es diu també en el text aprovat.

Atesa la nova llei del Parlament, aquest dilluns es va aprovar d’alguna manera facultar l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, a portar el cas als jutjats vendrellencs.

Moció sobre salut a la Vegueria

Una altra moció aprovada al ple vendrellenc d’aquest dilluns, en aquest cas a proposta de Som Poble-ERC i amb l’única abstenció d’AVP-FIC, parla de la creació d’un consorci públic, entre la Generalitat i les administracions locals, per gestionar l’hospital comarcal del Baix Penedès i replantejar el futur dels Centres d’Assistència Primària (CAP) del Baix Penedès.

La moció també planteja l’agrupació de les quatre comarques de la vegueria Penedès en una única regió sanitària. L’objectiu és disposar d’un sistema públic de salut, homologable amb el de la resta del país.

Som Poble-ERC del Vendrell recorda que al Baix Penedès tant l’Hospital del Vendrell com la majoria de centres de primària són gestionats per una entitat privada, la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla, “arrelada entorn de la ciutat de Tarragona”. “Aquest model excepcional s’ha demostrat ineficient i Som Poble- ERC el Vendrell ha plantejat que cal normalitzar el sistema de salut del Baix Penedès, homologant-lo amb el que funciona a la resta del país i ha plantejat al ple que s’iniciïn els estudis per concretar aquest canvi de model”, es remarca des de la mateixa formació política.

Moció sobre l’energia fotovoltaica

En una tercera moció al ple del Vendrell d’aquest dilluns, redactada per Primàries Catalunya, es va aprovar per unanimitat la creació d’una ordenança municipal per impulsar la promoció d’instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica, si bé amb una esmena final de Som Poble-ERC per tenir en compte altres sistemes.

Per crear l’ordenança es constituïrà una comissió que haurà d’estar formada per tècnics municipals des de la vessant tècnic-jurídica, amb la col·laboració d’un representant de cadascun dels grups polítics del ple vendrellenc; i s’estudiarà modificacions en les ordenances fiscals per establir un conjunt de bonificacions per impulsar aquesta aposta per les energies renovables.

A més, la moció parla de realitzar campanyes per fomentar entre la ciutadania les energies renovables
amb col·laboració amb el gremi d’instal·ladors o les empreses del sector; i del fet que l’Ajuntament del Vendrell faci un estudi de tots els edificis municipals amb la finalitat de definir i actuar amb la màxima celeritat per instal·lar plaques fotovoltaiques per autoconsum i així poder reduir el cost de l’energia que actualment paga.

Estació Sant Vicenç de Calders-Coma-ruga

Finalment i entre d’altres temes, el ple d’aquest dilluns a l’Ajuntament del Vendrell va aprovar, amb l’abstenció d’AVP-FIC, un a proposta de resolució de Podem El Vendrell per demanar a Renfe i Adif que l’estació ferroviària de Sant Vicenç de Calders passi a denominar-se Sant Vicenç de Calders-Coma-ruga.

Podem recorda que en el pacte de govern signat l’any 2019 entre el PSC i AVP-FIC “tots dos partits es van comprometre a recuperar la nomenclatura” que incorpora la denominació de Coma-ruga al nom de l’estació en servei des del 24 d’abril del 1887 i que es diu només Sant Vicenç de Calders perquè aleshores va adoptar el nom del municipi on es trobava.

La regidora del partit lila, Verónica Moreno, creu que el canvi de nom evitarà algunes confusions d’usuaris que busquen anar a les platges del Vendrell i “suposarà una promoció turística de Coma-ruga i dels nuclis marítims del Vendrell a tot arreu”.

També et pot interessar

Comentaris