El Cor Xamusia tanca el 20è aniversari amb un concert molt especial

22/02/2023 - 12:01h

Sota el títol ‘XXamusia, música del 2002 al 2022’ el cor femení farà un viatge a través del temps amb peces d’aquests últims anys

El 2002 va ser l’any en què el Cor Xamusia va néixer, una coral de veus blanques que agrupa dones d’arreu del Penedès. Aquest any, l’entitat ha celebrat els 20 anys de vida amb diverses activitats i amb l’espectacle Dones amb veu, concert que ha interpretat fins a cinc vegades en diferents poblacions penedesenques. Per concloure aquesta celebració dissabte, a les 19h a l’Auditori Maria Rosa Juncosa de Vilafranca presenten el seu nou espectacle: XXamusia, música del 2002 al 2022.

L’espectador viatjarà a través d’aquest període de temps amb peces composades o arranjades durant aquests darrers anys, amb especial atenció en dates concretes i importants pel cor, com poden ser els seus inicis, el primer viatge a l’estranger o el traspàs del seu fundador i director Miquel Benito. Les cançons d’aquest viatge seran diverses, amb peces en clau de jazz, populars catalanes, a cappella o amb acompanyament orquestral, entre d’altres.

Per fer encara més especial el programa, s’han encarregat expressament unes adaptacions instrumentals al pianista i compositor Jordi Flaquer i al músic vilafranquí Lluís Giménez. Aquesta vegada doncs, les noies del cor Xamusia estaran acompanyades per fins a set músics que formaran aquesta agrupació creada per l’ocasió: Pol Fortuny al violí, Llorenç Carbó al violoncel, Núria Casas al contrabaix, Lluís Giménez a l’oboè i a la guitarra, Sònia Vidal al clarinet, Marc Vall a la percussió i bateria i Oriol Sanz, actual repertorista del cor, al piano.

El concert tindrà alguns plats forts, com ara la interpretació d’un fragment de Il Pianto de la Madonna de Jordi Domènech, obra de sonoritat complexa que el cor va interpretar el curs passat amb l’Orquestra de Cambra del Penedès i tres cors femenins més dins la programació professional de l’Auditori de Vilafranca i també l’estrena de l’obra “Berceuse”, composta el 2022 per Jordi Flaquer amb lletra del poeta Joan Maragall, entre altres sorpreses.

Per la preparació tecnico-vocal, aquest any el cor Xamusia ha començat a treballar amb la cantant i professora de cant de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, Christina Koch que ha ajudat en la preparació de part del repertori del concert. I la direcció musical del concert anirà a càrrec de Marta Coll Pi, cantaire des dels inicis de la coral i que dirigeix la formació des de l’any 2019.

Les entrades anticipades es poden comprar als establiments IMDIC, Font de Salut, COA estilistes i restaurant Cal Padrí. Adults 15€, infantil fins a 12 anys 8€ i infants fins a 3 anys gratuït.

També et pot interessar

Comentaris